Elmerjek menni?
Az a szitu hogy par barátnőmmel szórakozóhelyre készültünk szilveszterkor, de végül mindenki mással lesz. 2en a családjukkal kell hogy legyenek, 1nek meg barátja lett és vele akarja tölteni. Na most vagy én is a családommal leszek,akik valahova mennek, de én nem nagyon akarok vagy egyedül otthon maradok (kizárt) vagy elmegyek egyedül. Igazából sok ismerősöm ott lesz meg egy idő után csak nem lennék egyedül.
Szerintetek?
Szerintem helyesen döntöttél.
Egyébként nem mindegy, hogy hol lett volna a buli és hol, illetve mivel kellett volna eljutnod. Ha gyalog kellett volna az egész város putris részén átmenni, akkor egyértelmű lenne a válasz. Ha mondjuk két sarokkal kellett volna odébb menni kb. 5 perces sétával egy nyugodt, jól szituált, kertvárosi részen, akkor szerintem nyugodtan elmehettél volna a buliba is.
Bár ez tárgytalan, mivel más szempontok alapján inkább a szüleiddel mentél.
12)
De ez nem magyarázza, hogy a szülő bármiféle mulasztást követett volna el, mert elengedte a gyerekét.
Ha a gyerek az iskolába betöri egy másik gyerek fejét vagy ellopja a telefonját akkor is a szülőt veszik végső soron elő.
A szülő épp annyira tartozik felelősséggel a gyerekért Szilveszterkor mint az év többi napján. Zárja egy gumiszobába, mert úgy nem tehet kárt semmiben.
Miért kell erre hivatkozni szilveszterkor???
Csak tudni szeretném mi alapján vonod le ezt a következtetést amikor nincs meghatározott időtartam (Azon kívül, hogy 24 óránként kell egy nagykorúnak a közös háztartásban tartózkódnia), arra vonatkozóan, hogy hány óránként kell "gyakorolni" a felügyeleti jogot.
Amíg ezt nem határozod meg, addig jogsértést követ el az összes 14 éves szülője akiknek éppen félúton van az otthon és az iskola között a gyerekük.
Vannak szórakozóhelyek 14 éves korhatárral is akkor ezek is jogsértőek, vagy ide a szüleikkel együtt járnak a fiatalok?
Mellesleg ha a nyugger művelődési házból átsétál a kiskorú a drogos diszkóba, a szülő akkor sem szegte meg a felügyeleti kötelességét, hiszen az ő tudomása szerint a kiskorú a művelődési házba tartózkodik.
Tessék akkor releváns forrásokat meghivatkozni, mert te akarsz bizonyítani egy bűnt.
"Magyarországon a szabályozás nem mondja ugyan ki, hogy hány éves kortól lehet egyedül hagyni a gyereket, de a gyermekvédelmi törvény többek között mégis előírja, hogy biztosítani kell a gyermek életkorának megfelelő nappali felügyeletét."
Forrás: [link]
Hogy te ebből azt hámozod ki, hogy 10 percenként a saját szemével ellenőrizni kell, e vagy elég 8-12 óránként egy telefonhívás az a szülő szíve joga.
De ne vádaskodjál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!