Miért örülnek akkor is a "felköszöntésnek", ha tudják, hogy nem őszintén mondom?
Mert jól esik a gesztus..2 szó csak, de valakinek egy nagyon széles mosoly..nem megéri?! :)
Én nőként sem nagyon ünneplem a nőnapot, tehát nem tartom ünnepnek de még különlegesnek sem, mégis jólesik ha mondják, akár őszintén, akár nem. 2 szót, esetedben mondjuk valami apró ajándékot is, lehet tettetve is boldogan tenni, hisz tudod hogy ez másnak jó. Nem kell szajkóznod, hogy ez nem őszinte, inkább csak tedd meg, és ne hangsúlyozd az elveidet. Ha megkérdezik mondd el a véleményed, de minek rontod el más jókedvét..:)
Mert ezzel szebbé teheted valakinek a napját. Nálunk sincs túl nagy felhajtás a nőnapból. Ha eszébe jut apumnak, talán kapok egy tábla csokit, de ez sem biztos, más közeli férfi meg már nincs a családban, akiről gondolnám, hogy eszébe jut és időt szakít ránk, hogy meglátogasson.
Ehhez képest unokatesóm meglátogatott ma, mert lebetegedtem. Elment és kiváltotta a gyógyszeremet és kaptam tőle egy kis csokit. Semmi extra, mégis sokat jelent nekem és jövőhéten is meglátogat majd minket. Nem azért, hogy hozzon valamit, egyszerűen csak azért, mert ritkán találkozunk. És ez tök jó érzés, rögtön sokkal jobban éreztem magam, mert tudom, hogy sokat dolgozik és most is melóból jött el egy pár percre..
Pedig tudom, hogy ő sem szereti a nőnapot és mégis kaptam csokit és pár kedves szót. :)
szerintem senki nem orul neki,mert azzal arra "emlekezteted,hogy oregebb lett/ide tartozik/oda tartozik.
persze vannak kiveteles esetek is.
en ugy gondolom,hogy megszokasbol vannak azok a reakciok,amik vannak es azert "orulnek"neki,mert nem akarnak bunkok lenni,ha mar odamesz hozzajuk,hogy boldog akarmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!