Csak szerintem hülyeség a névnap?
Szerintem nem hülyeség. Azért meg pláne nem tartom hülyeségnek, mert hogy Amerikában sincs.
De ha tudom egy ismerősömről, hogy ő nem foglalkozik a névnapokkal, akkor persze nem sértődnék meg, hogy nem köszöntött fel.
tehat ha amerikaban sincs, akkor az hulyeseg. aha.... mondd, halaadast tartasz? csak mert ugy amerikaban az nagy unnep, tehat meg kell tartani.
ezt ugy hivjak hogy hagyomany, van ahol tartjak, van ahol nem. teged nem erdekel, aki meg varta hogy felkoszontsd, ot meg igen. valassz, mi fontosabb: a te flegmazasod, vagy hogy az illeto oruljon.
Érdekesség: Amerikában azért nincs, mert a névnapozás eredetileg egy katolikus szokás, mivel egy név napja az adott szent halálát vagy születését vagy valaminek az évfordulóját jelentette.
Szerintem is hülyeség, engem senki sem köszöntött fel névnapomon, és én se köszöntök embereket a névnapjukon.
#4-es Az USA kultúrája protestáns alapokon nyugszik, Magyarország viszont katolikus többségű ország, így a névnapozás megszokott dolog. (Még a nem vallásosak körében is.)
Az más kérdés, hogy ki mennyire szeret ünnepelni - van ismerősöm, aki a születésnapját sem tartja, fiatal, de egyszerűen nem szereti a felhajtást -, mások viszont kihasználnak minden alkalmat a bulizásra. :)
#5 Bajorország kivételével a német tartományok a protestáns hagyományokat követik, ezért nem ünnepelnek névnapot.
Szerintem is hülyeség. Mondjuk az én családomban amúgy sem "szokás". Gondolom más lenne a véleményem, ha úgy nőttem volna fel, hogy minden névnapot megünneplünk...
A szüleim azt sem tudják mikor van a névnapom. :D Én is már ilyen 12 környékén lehettem, amikor megtudtam, az övékét még mindig nem tudom, mint ahogy egyéb rokonokét és barátokét sem.
Eddig még senki nem sérelmezte, hogy nem köszöntöttem fel a névnapján. Mondjuk engem is kb. szökőévente egyszer köszönt fel valaki.
Btw. a családom mindkét oldalról hívő katolikusokból áll. :D
(bár anyukám oldaláról elvileg a felmenőink reformátusok voltak, szóval akkor ez akár lehetne is az alapja ennek)
De most azon kívül, hogy ez Magyarországon szokás, és az a "normális", ha ünnepeljük a névnapokat, őszintén nem látom értelmét a dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!