Kezdőoldal » Ünnepek » Névnap » Vilmos nevnap mikor van?

Vilmos nevnap mikor van?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 5. 13:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Holnap... Nem lett volna egyszerűbb megnézni egy naptárban, vagy a google-ben?
2016. ápr. 5. 13:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Helyettem válaszoljon közös (bár, lehet, neked nem) barátunk a Gúgli:

[link]

Ha a holnapi már túl közeli, ne kapkodj, lesz még időd ajándékot venni!

2016. ápr. 5. 13:22
 3/12 A kérdező kommentje:
Kedves paraszt valaszolok, tobb is van, erdekelt volna melyik az igazi.
2016. ápr. 5. 13:28
 4/12 anonim válasza:
100%
Mindegyik igazi
2016. ápr. 5. 13:29
 5/12 anonim ***** válasza:
Ma Vince névnap van -
2016. ápr. 5. 13:31
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Kedves paraszt Kérdező! Az az igazi, amikor a Te ismerősöd tartja a névnapját.
2016. ápr. 5. 13:39
 7/12 anonim ***** válasza:
90%
Jézusom, hogy lehetsz ilyen hülye? És még te sértődsz meg? Minden névnap igazi :D Kérdezd meg az ismerősödtől, hogy mikor tartja. Elég sok embernek van több névnapja is, az én fiamnak például kapásból három. Nekem kettő. Nagyapám volt Vilmos, ő például júniusban tartotta, de attól még a te ismerősöd simán tarthatja áprilisban.
2016. ápr. 5. 13:54
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, neked eszed semmi, ellenben a stílusod bicskanyitogatóan paraszt...
2016. ápr. 5. 15:04
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Akiknek több névnapjuk is van, lehetőség, van arra, hogy a családjuk, vagy ők, kiválasszanak egyet.

Van, ahol a többől, azt a névnapot tartják, ami a születés után következik. Van, ahol eleve olyan utónevet választanak, aminek napja 1-2 héten belül lesz a születés után.

Az utcánkban van egy család, akik azt a hagyományt követik, hogy az elsőszülött fiú az apja nevét kapja. Olyan név, amiből négy névnap is van egy évben. Három generáció él együtt, ők úgy döntöttek, hogy mindenkinek legyen saját névnapja, úgyhogy az ugyanolyan nevű nagyapa, apa és unoka máskor tartják a névnapjukat. Ez is már régóta hagyomány náluk.

Volt egy Zoltán nevű munkatársam, aki június 23-án tartotta a névnapját, mert azt mondta, hogy néz az ki, hogy nőnapon ünnepeljék őt?

És még nagyon sok felfogás, hagyomány van. Úgyhogy, tényleg azt kell megtudni, hogy az illető mikor tartja.

2016. ápr. 5. 17:20
 10/12 anonim ***** válasza:
Én a június 25 ről tudok. De nyilván több van.
2016. ápr. 5. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!