Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a névnapokról?

Mit gondoltok a névnapokról?

Figyelt kérdés
Én ki nem állhatom őket. Még 50 nap, amit meg kell jegyezni. Ha elfelejtek egy ismerőst felhívni, mert hogy névnapja van, akkor életem végéig hallgatom, hogy milyen szemét vagyok. Nem nézem meg mindennap a naptárt, néha azt sem tudom hányadika van, de amúgy sem tudom, hogy melyik napon melyik nevet kell ünnepelni. Múltkor nagyanyám lecseszett, hogy nem hívtam fel, egyik távoli rokonom névnapja alkalmából. Azt sem tudtam, hogy volt. A leghülyébb ünnep a világon. Szerencsére csak Magyarországon szokás...

2012. márc. 17. 12:54
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
én szeretem, mert tök jó, hogy évente 1x egy reggel valaki odajön hozzám, hogy boldog névnapot, és rájövök, hogy jé ma van a névnapom.
2012. márc. 17. 12:58
 2/18 anonim ***** válasza:
88%

A névnap plusz egy nap, ami kicsit más az ünnepeltnek, mint a többi. Ebben a negatív világban, amikor mindenki minden ünnepet ignorál, mert az a divat, őszintén örülök, ha valaki örül egy ünnepnapnak.

Te csak beálltál a sorba, íme a sor:

A szülinap baromság, mert anélkül is öregszünk.

A Valentin nap baromság, mert a szerelmesek ünnepe nem csak egy nap, hanem mindennap.

A Karácsony baromság, mert a pénzről szól.

A Télapó baromság, úgysem létezik.

A Húsvét baromság, a nyuszit meg kell enni, nem tojást várni tőle, a kölni meg büdös.

A Szilveszter baromság, mert akkor kötelező bulizni.

Mindenkinek olyan az ünnepe, amilyenné teszi és ahogyan megéli. Manapság, pláne a fiatalok körében divat és trendi szapulni az ünnepeket. De majd elmúlik ez a trend is, és az ember majd újra örül nekik :)

2012. márc. 17. 13:06
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nincs bajom a névnappal. A közeli barátokat mindig felköszöntöm a távoli ismerőseimmel meg nem foglalkozunk vele.
2012. márc. 17. 13:10
 4/18 A kérdező kommentje:
Félreértettél. Az összes ünnepet szeretem. Sosem gondoltam a szülinapra, hogy baromság, mert csak öregszünk, a Karácsonyt meg kifejezetten szeretem. Egyszerűen csak a legkisebb gondom is nagyobb annál, hogy 500 embernek még a névnapját is megjegyezzem és nagyon zavar, ha olyanért vagyok leb@szva, mert jaj nem köszöntöttem fel vkit. Szülinapját elfelejtettem? Nem. Karácsonyt? Nem. Mondtam egy rossz szót, ha sz@rt az én névnapomra? Nem. Nem kéne akkora ügyet csinálni belőle. Ez egy mesterségesen kreált ünnep. Nincs is mit ünnepelni. Engem nem érdekel, ha az én névnapomat elfelejtik én is elfelejtem a sajátom. De rosszul esik, hogy utólag a fejemhez vágják, hogy "mert még egy telefont sem tudtál megereszteni".
2012. márc. 17. 13:12
 5/18 anonim ***** válasza:
75%

Egyedül a karácsont nem csípem, azt is a kötelező pofavizit miatt, itthon simán jól ellennék. Én se tudom szinte amúgy, kinek mikor van névnapja, egyedül szinte Facebook-ról jövök rá, hogy mi ilyen és olyan nap van. Ha eszembe jut, akkor felköszöntöm az illetőt, ha meg nem, akkor nem. Én se várok a saját névnapomon semmi különöset, mert tudom, más se ezt nézegeti.

Nagyival meg ne foglalkozz, köszöntöd majd a rokont születésnapján meg egyéb ünnepekkor. De ennyire azért felfújni se kell a névnapos dolgot...

2012. márc. 17. 13:12
 6/18 A kérdező kommentje:
De nem én fújom fel. Hanem a rokonok. Elég sértődős rokonságom van sajnos és ilyen kis apróságokból is olyan nagy ügyet csinálnak. Főleg nagymamám ilyen. Ő elég ráérős, és mindig a naptárt nézegeti, be van neki karikázva mindenféle ünnep, szülinap stb. Nekem csak a telefonomban van naptár, az meg ugye nem jelzi, hogy ma X napja van. Egy pillanatra sem jut eszembe, hogy leellenőrizzem kinek mikor van. Aztán most is kaptam a lecseszést nagyimtól, hogy 2 hónapja nem köszöntöttem fel ezt meg azt. Nem tudtam, hogy név napja van.
2012. márc. 17. 13:16
 7/18 anonim ***** válasza:

Én néha a sajátomat is elfelejtem mikor van..amúgy nem is igazán érdekel kinek mikor van. Pl apámat nem köszöntöttem fel mert nem tudtam mikor van, anyámat meg csak azért mert előttem szóba hozta valaki, így akkor már jó, felköszöntöttem.

Ha ezért valaki besértődik, hát ez van. Az már nem az én problémám.

2012. márc. 17. 13:19
 8/18 anonim ***** válasza:
70%
amig magyarorszagon eltem addig fontos volt, amiota kulfoldon vagyok nincs jelentosege mivel itt nem unneplik a nevnapokat. amugy en szerettem. jol esik az embernek mikor gondolnak ra. en pl sosem sertodtem meg ha valaki elfelejtette, hiszen velem is elofordult mar.
2012. márc. 17. 13:22
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeség,ami csak arra jó,hogy a rokonok megsértődhessenek,hogy jaaaaj,elfelejtetted.
2012. márc. 17. 13:22
 10/18 A kérdező kommentje:
Hát ja. Én is elfelejtettem volna a sajátom, ha nővérem nem hív fel reggel. De amúgy sem tartom igazi ünnepnek. Annyira mesterkélt. Arról nem is beszélve, hogy vannak nevek (pl Mária), ami egy évben legalább 25x van. És akkor még azt is találjam ki, hogy a 10 Mária ismerősöm közül, ki melyik napon tartja meg. Hát persze. Igazából, ha a rokonság ilyenen nem sértődne meg, akkor nem lenne semmi baj. De unom, hogy minden nagy családi összejövetelen, látogatáson hallgatom, hogy "bezzeg én, aki még a saját rokonait is elfelejti stb stb"
2012. márc. 17. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!