Csak én tartom hülyeségnek a névnapozásokat vagy van más is rajtam kívül, aki így gondolkodik?
Biztos sokan tartják rajtad kívül annak.
Én nem tartom annak.
Persze, lehet túlzásba vinni, de szerintem családi, baráti körben nem baj, ha van az évben egy olyan nap, amikor kiemelt figyelmet kaphat egy családtag/ barát.
Én sokkal nagyobb hülyeségnek tartom az olyan, régebben nálunk nem létező "ünnepeket", mint a Valentin nap, vagy a Halloween, amelyeken mindenkinek "ünnepelnie kell".
"Egy csomó külföldi országban ilyen nincs is. "
Busójárás és déli harangszó sincs máshol - és rengeteg olyasmi van, ami sok helyen van, de nálunk nincs.
Nem hiszem, hogy ettől válna valami hülyeséggé.
@3
,,Busójárás és déli harangszó sincs máshol - és rengeteg olyasmi van, ami sok helyen van, de nálunk nincs.
Nem hiszem, hogy ettől válna valami hülyeséggé."
Nem attól tartom ezt az egészet hülyeségnek (inkább nem is ez a szó a megfelelő rá), hanem , mert nincs jelentősége! Mi értelme van annak, hogy csak mert az adott napon az adott név szerepel, annak az adott személynek ezért ,,felhajtást" csinálnak?!
Én ezt máig nem tudom felfogni.
Igen.
De vannak, ahol van. És személyes dolog, nem úgy mint más újonnan behozott személytelen ilyen-olyan napok.
"hanem , mert nincs jelentősége! Mi értelme van annak, hogy csak mert az adott napon az adott név szerepel, annak az adott személynek ezért ,,felhajtást" csinálnak?! "
Oké, de akkor ezen logika mentén mi értelme van pld. a születésnapnak? Csak azért "felhajtást csinálni", mert valaki éppen azon a napon született?Az se nem az ő, se nem a szülei érdeme, csak véletlen, hiszen születhetett volna néhány nappal korábban és később is.
Így gondolkodva mi értelme van bármelyik ünnepnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!