Hogyan telik nálatok a Mikulás? Mik kerülnek a csomagba? Felnőttek kapnak csomagot?
A nagy piros Mikulás zoknit 5-én este mindenki kiteszi a szobája ajtókilincsére (kívülről), és 6-án reggelre megtalálják benne az ajándékokat, ami Mikuláskor csak édességből, mogyoróból és mandarinból áll - a tárgyi ajándékok megmaradnak az adventi naptárba, illetve karácsonyra.
A gyerekek ajándékán kívül egymásnak is csinálunk csomagot a férjemmel pár minőségi édességből, italból, gyümölcsből.
Nálunk otthon hagyományosan az ablakba rakott csizmába/cipőbe kerül az ajándék. Én sajna már elköltöztem, így csak ha véletlen hétvégére esik 5-e, akkor tudom kirakni a cipőm, de a mikuláscsomagot akkor is megkapom, ha éppen nem vagyok otthon. Ott marad a két ablak között, és amikor hazamegyek, megkapom.
A párommal nem szoktuk megajándékozni egymást.
A szüleim változó, néha adnak egymásnak ajándékot, néha nem. Általában ezek apróságok, pl. hármas csomag raffaello és hasonlók.
Nálunk is csak édesség van mikuláskor, nagyobb ajándékok majd karácsonyra lesznek.
Gyerekkoromba még úgy nézett kis a dolgot, hogy 5-én kitettem a csizmámat az ablakba este. Előtte szépen rendbe raktam, hogy ne legyen piszkos. Aztán elmentem aludni és 6-án reggel már benne volt a csizmámba a mindenféle finomság. :) Mikuláscsoki, sima csoki, mogyoró, narancs, zizi, alma, és persze a virgács. :D Hatalmas élmény volt! :)
Sajnos bátyámék már túl nagy ügyet csinálnak belőle. Kislányuknak minden hülyeséget összevásárolnak és ráadásul a 6-át sem várják meg, mert "jaj, mi nem bírunk addig várni" :(
A kislány szokott kapni: sapka, kesztyű, egy csomó játék, amivel nem is játszik, rengeteg csoki. Gyümölcs és mogyoró nincs is az ajándékok között.
Ezek után el tudjátok képzelni, hogy karácsonykor mekkora a felhajtás nálunk...:(
24/n
Amikor kisgyerekek voltunk becsöngetett hozzánk a Mikulás. Tesóm nem hitte el, hogy a Mikulás, azt mondta keresztapja, de nem ő volt. Régen kaptunk virgácsot is, kisebb ajándékot is, egyszer pl. ugyanolyan ülő plüssmacit kaptunk, akinek a fején mikulás-sapi van és egy mini virgácsot.
Most már csak apróságokat kapunk. Tavaly pl. 1-1 vastag harisnyát kaptunk a télre meg csokit.
Én is szoktam a szüleimnek és a nővéremnek kis csomagot készíteni. Idén mandarin, mogyoró, és kedvenc csokijuk lesz benne, talán még kicsi alma, ha tudok valahol venni.
Pár száz forint fejenként, de nagyon örülnek neki, úgyhogy megéri! :)
16/L
nálunk is általába édességek,mogyoró néha narancs ~ mandarin kerül a zacskóba.:) 3-an vagyunk testvérek..de általába én még kapok mellé valami kissebb ajándékot mert december 6.-án van a szülinapom.
Anyáék csokival lepik meg egymást.
Nagyobb dolgokat karácsonykor kapunk.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!