Mennyire tervezitek meg a karácsony fát? Rengeteg örökölt díszünk van amik szépek, nagyszüleinké, vagy a párom gyerek kori díszei stb. Felraknátok a fára?
Új díszeket régóta nem veszünk már. A régiekből is kialakult, hogy miket rakunk fel. Szóval nem "tervezünk", azt rakjuk fel, ami tetszik.
Barátnőmék minden évben vesznek 1-2 új díszt, náluk teljesen vegyes a díszítés.
A ti karácsonyfátok, díszítsd úgy, ahogy jólesik.
Régiek is felkerülnek (60-70 évesek is vannak köztük, családi emlékek, anyukám, nagymamámék gyerekkorából :) ), de újakat is veszek a gyerekekkel páratvminden évben. Mindnek története van. A régieknek és az újaknak is.
Egyébként csináld, ahogy szeretnéd. Azt is megértem, aki "divatol", mert pl. fontos neki a lakása összképe és ahol a lakásban pl. fémszínek és fehér dominál, oda tök szép lehet egy hideg összeállítású kék-ezüst "ruhás" karácsonyfa.
Ráadául lehet hogy van akinek nincs régről maradt dísze, mert a testvére fáján vannak a szülői dìszek. De ez csak egy péla, és szerintem az már durva hogy az anyukák nem csak egymás nevelésére de a karácsonyfa díszítési szokásaira is fröcsögnek. Ez nem nevetséges? Mert az utolsó mondatot nem épp a jóindulatú kíváncsiságról árulkodik, hanem arról hogy Te mennyivel okosabban gondolnodsz szerinted és és és ugye mások szerint is?
Szóval jönnek az ünnepek, legalább most tegyétek félre a háborút anyukák!
Boldog Karácsonyt ;)
Nálunk anno még a szüleimmel, olyan volt a fa, hogy egy csomó olyan dísz volt rajt amit mi csináltunk (2 testvérem van), sőt még olyan is amit a szüleim csináltak. Mellette színes gömbök, égősorok, stb. Gyönyörű volt mindig.
Most is hasonló van nekünk, bár még csak pár házi dísz van, mert kicsik a gyerekek.
De tényleg nevetséges ezzel foglalkozni, és amúgy nekem soha nem tetszett az 1/2 színű fa, én imádom a színes dolgokat. Csináld úgy ahogy nektek tetszik. :)
A kérdés elolvasásakor azt hittem de jó ez tök aranyos karácsonyi kérdés, aztán alatta láttam hogy a szokásos "én nem adok neki csokit ő meg ad, mit gondoltok? Én szoptatom még ő meg tápszert ad, csak szerintem furcsa?" típusú kérdés csak épp karácsonyi köntösben.
Csináld úgy ahogy nektek jó és a másik is hadd csinálja úgy! Tudod, élni és élni hagyni.
Nálunk színes de tesóméknál 2 szìnű. Mégis mindkettő fa szép.
Kinek mi, miert kell ezen is versengeni ?
Furcsanak tartod - az o dolguk, az o eletuk, o meg azt tartja furcsanak, hogy te felrakod a regit.
nekünk mindig ugyanolyan :D vagyis van fehér meg ezüst díszünk és azokat szoktuk feltenni fehér izzósorral. soha nem tervezem meg előre, viszont minden évben szoktam venni egy-két új díszt ami megtetszik. nagyon nem izgat hogy modern-e vagy sem, nekünk tetszik és kész :D.
persze ha egyszer mi is fogunk örökölni díszt(remélem jó soká!!!!) akkor nem lesz kérdés h felrakjuk-e :)
a szüleim fáján is van olyan ami még az én dédszüleimé volt, és nagyon szépek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!