Egyedül vagyok karácsonykor, mit tegyek, hogy ne legyen ennyire rossz?
Nem világvége.
Évek óta egyedül karácsonyozom.
A titka, hogy ilyenkor (IS) tilos az önsajnálat :D
Ilyenkor fincsi kaját csinálok magamnak, karácsonyfát díszítek, éjfélkor misére megyek, és másnap sokáig alszom.
Ha volna társaságom, biztos elvárná, hogy nagyobb rendet rakjak karácsony alkalmából, jobb kaját készítsek, meg tudomisén, ha meg anyámmal kellene karácsonyozni, ő minden ünnepet kihasznált arra, hogy lelkifurdalást keltsen bennem, szóval anyámnál sosem volt sem szeretet, sem béke.
Egyetértek egy előttem szólóval: a karácsony Jézus születésének ünnepe. Igazi örömünnep lehet, ha akarod, és ehhez nincs szükséged társaságra. Lazíts, érezd jól magad, örülj, hogy nincs senki, aki beleszól, mit csinálsz, hanem bármit megtehetsz, amit csak akarsz.
Egyél egy jót, igyál egy finom pohár bort, nézz filmet a neten (nem a tévében, az kötött program!), játsszál, és élvezd a szabadságot.
Gyújts gyertyát, és mondj egy fohászt a szeretteidért is, meg azokért, akiknek nincs olyan karácsonyuk, mint neked, hanem teszemazt Szíriában vannak, kórházban, vagy egyszerűen csak fizikai-lelki terrorban élik az életüket.
Érezd magad szerencsésnek, és hagyd, hogy az elégedettség és a béke eltöltsön.
Boldog karácsonyt :)
Idén én sem találkozom a családommal karácsonykor, ilyen-olyan okokból. Attól még szeretjük egymást...
De ami a kérdésedet illeti: foglald el magad. Én főztem ma, halászlét meg sült húst, holnap sütit sütök. FIlmeket nézek, amikre máskor nincs időm, még az is lehet, hogy kirámolom a nagyszekrényt és átválogatom a ruháimat, amiket nem hordok már, bedobom egy gyűjtő-konténerbe. Nem kimondottan karácsonyi program, tudom, de egyedül vagyok, nem kell senkinek megfelelnem és most akad rá idő meg energia. És nem sajnálom magamat. LEsz majd jobb is :) Te is próbáld ezt tenni, találj ki magadnak valamit, csak ne sajnálkozz a sorsodon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!