Valóban elküldte a levelem a postára?
Üdv,
Anyukáméktól egy kutyát kértem karácsonyra, ezt "rendhagyóan" egy levél formájában jelentettem be, amit a Jézuskának címeztem. Mikor este oda adtam a levelet a Szüleimnek, azt mondtam, hogy majd adják oda a Jézuskának (/Mikulásnak, kinek hogyan tetszik), erre a válaszuk az volt, hogy elküldik postán.
Azutáni nap megkérdeztem, hogy mi lett a levéllel, és azt mondták, hogy feladták a postán, csakhogy én azt reméltem, holnapra elolvassák, és majd jól megmondják, hogy most mi a szitu... (Persze hülyeség volt azt hinnem, úgy is csak karácsonykor derült volna ki :D) És mikor már gyakorlatilag faggatni kezdtem őket, azt mondták, hogy nem hajlandóak a témáról beszélni.
Idáig szerintem nyilvánvaló, hogyha azt mondják, nem akarnak róla beszélni, akkor kapok egy kutyát, és ezt nagyon szeretném elhinni. Csakhogy már évek óta vannak ilyen vágyaim, és ígérgetek dolgokat (Pl. mindenből ötös leszek év végén, stb hülyeségeket, amik egyébként nagyon távol álnnak tőlem) De eddig még nem nagyon sikerült őket (távolról sem) meggyőzni, és nem hiszem, hogy egy karácsonyi ajándékkal "el lehetne intézni"...
Egyébként idézem Anyát: "Mért, szerinted nem kapnak a postán rengeteg levelet gyerekektől, akik leírják, hogy mit kérnek karácsonyra?" - Gyakorlatilag ez a mondat bizonytalanított el leginkább.
Szóval, mit gondoltok? Fogok kapni kutyát karácsonyra?
(Btw. ne értsetek félre, nem vagyok ovis, csak poénból írtam levelet.)
"Feladtuk a postára"
Természetesen nem adták meg, hiszen a címzett nem létezik. (mármint, hívő vagyok meg minden, de a Jézuskának nincs bejelentett lakcíme, érted)
Ez azt jelenti, hogy naaaagyon alaposan átgondolják.
Nagy valószínűséggel a leveled "el fog keveredni."
Egy kutya szuper társ és hűséges barát, de rengeteg feladattal jár.
- Fizetni kell a tápját, az oltásokat és egyebeket.
- Előfordul hogy baleset/súlyosabb betegség éri. A kezelés drága, egy műtét még többe kerül.
- Gondolom 8-ra suliba jársz. Nem tudom mennyire laksz messze a sulitól - én 8 megállóra, de így is háromnegyed hétre kelek. Ha kutyát tartasz, korábban kell kelned, mert neked kell sétáltatni.
- Nevelni kell. Minimum az "Ül!" "Marad!" "Hozzám!" és "Helyedre!" Parancsokat ismernie kell.
Dióhéjban ennyi, biztosan készen állsz egy kutyára?
"Ha családi házban laktok, nagy kert is van hozzá és 12 évesnél idősebb vagy, akkor a családi kutya megoldható. De részt kell venned az ellátásában, sétáltatásban stb. Nem egészen a tied, mert ő is dolgozik, őrzi a házat."
Szerintem a fenti szempontokat meg lehet fogni és bebäszni a kukába. A kutya akkor megoldható, ha a szülő kutyára vágyik, tudja és akarja finanszírozni az összes nyűgöt, ami velejár és azt se bánja, hogy ha néhány év múlva a gyerek elhúz tovább tanulni, akkor az ő nyakán marad "a gyerek kutyája". Akármilyen csúf gonosz dolog, de az állattartásba a gyereknek nincs beleszólása, az a nagyok dolga. Én ebben a hónapban 31 ezer forintot hagytam összesen az állatorvosnál, mert simán beteg lett, aztán visszaesett, pedig még oltva is van. Előtte a tavasszal meg százezres nagyságrendű összegeket mert a másik daganatos lett. Ivartalanítás egy nagyobb állatnál már olyan összeg, hogy jobb, ha oda se nézel. És így tovább. Az álattartás a pénzkeresők játéka, és a legrosszabb az, ha a szülők a józaneszükről megfeledkezve ilyenkor karácsonykor engednek a gyerek sírás-rívásának, hogy aztán kezdődjön a kálvária, mert se idejük, se pénzük, se kitartásuk hozzá, és hát valójában nem is úgy képzelték el az egészet.
Egyik ismerősöm lánya egy teknőst hisztizett ki, a csillagokat is leígérte az égről, pár hónappal később a szerencsétlen állat mindig olyan vízben volt, hogy át se lehetett látni rajta, mert a falatnyi akváriumát képtelen volt kitakarítani, kivéve, ha az anyja kiveszekedte belőle, meg anya menjél már be kajáért neki, anya be van gyulladva a szeme, kéne neki csepp, anya, anya, pedig nem magának vette.
kutyát ígérgetéssel nem a legjobb dolog
ahogy előttem is írták, pénz, idő, energia, olyan, mint egy házasság, csak nincs válás, mert a kutya sosem fog tudni gondoskodni magáról, az meg olyan, mintha kitennéd a házastársat az utcára tisztességes bírósági eljárás nélkül, hogy haljon éhen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!