Valóban csak így lehet rászoktatni a kutyát?
Azt oovastam itt a neten, hogy a kutyát úgy lehet ránevelni házőrzésre (jelezze, ja illetéktelen jött be a kertbe, esetleg fel is lépjen lene), hogy ha jön valaki barát, ismerős, gázóra leolvasó, stb... Hogy addig a kutyát be kell zárni (mondjuk kennelbe). Így csak családdal érintkezik és ha idegent lát a területén, akkor tudni fogja mi a dolga.
Én eddig naivan azt hittem, hogy a jó házörző lődöröghet bármikor az udvaron, akkor is ha jön valaki. Persze csak akkor ha látja, hogy a gazdája engedte be. Ellenkező estben pedig teszi a dolgát....
Valóban csak ezzel az elzárásos módszerrel tarthatő fennt a kutyában a házörző ösztön ?
Ez jogos. De én most egy zárt udvarra gondoltam, ahol én, a gazda engedi be az embereket.
Nem pedig szabad "áramlás" van....
ma 12:51
Volt már életem során sok német juhászom. Ismerősökkel kedvesek, idegennel tartózkodóak voltak. Minden tanítás és elzárás nélkül védték a területüket, ha nem voltam kint velük, vagy nem voltam otthon.
Köszi a válaszokat !
Én is ïgy gonrolom valahogy. Anno az én kutyám sem haverkodott mindenkivel.
Bár, panelban lakom, de ott sem kellett ehhez elzárni. Mindenkit megugatott, ha jött valaki. Sokszor csak akkor tágított, ha valaki a családból rászólt.
Ezért nem is értem ezt az elzárást....
Az elzárástól antiszociális lesz a kutya, ez tény. Ezért mindenkit ugatni fog, aki nem családtag. Ezek a kutyák viszont általában pont hogy nem jó házőrzők, mert ha úgy megy be idegen, hogy ő nincs elzárva, elbizonytalanodik, sőt lehet, hogy félni fog, hiszen nem ehhez van hozzászokva. Egyszóval, ez egy baromság.
Aki házőrzésre szeretne kutyát, az olyan fajtát vegyen, amelyik erre való. Elzárni nem kell, a természetes ösztönei működni fognak.
Én is így gondoltam eddig is valahogy.
Hogy a kutyánál ennek ösztönösen kéne jönnie. Persze fajtafüggő is, de legfőképp azzal nem értek egyet, hogy a családon kívül ne érintkezzen mással.
Azért is fura ez a módszer, mert egy kiképzőtől származik az ötlet/módszer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!