A Leonbergi valóban olyan kutyafajta, hogy szüksége van arra, hogy ha ő úgy akarja beengedjük magunkhoz a házba? Akár ott is aludjon? Azt hallottam, ha nem engedjük, nagyon boldogtalan lesz.
Még sosem volt kutyám, most vettünk egy családi házat és oda mindenképp szeretnék kutyust. De azt is szeretném, hogy ne csak egy díszkutya legyen, hanem azért a házat is őrizze. Ez sajnos úgy nem kivitelezhető ha velünk alszik a házban.
Előre is köszi a válaszokat!
Neked is van ilyen kutyusod?
És házőrzés szempontjából hogy lehet őt jellemezni?
Embereket csak sötétbe ugatott meg a ház előtt, de amúgy rokonok, barátok bemertek jönni az udvarra akkor is ha nyitva volt a kapu és mi nem voltunk ott. Volt amikor észre se vette, hogy bejöttek, hanem aludt az udvaron xDDD. Jobban csak kutyákat ugatott meg a ház előtt. 3 házzal lejebb van egy leonbergi, de ő sosem ugatott még meg engemet. ( Igazából még a németjuci sem, amerre sétálok és ahány kutyát tudok arrafele egyik sem ugatott még meg ha egyedül voltam) Ami elrettenti az embereket az a nagy teste.
De amúgy manapság házat őrizni egyik kutya sem jó! Bedobnak egy mérgezett kolbászt vagy leütik és annyi. A ház őrzésre ott a riasztó!
Nem egy szomszédom kutyáját mérgezték már meg és egyet pedig deszkával fejbevertek. Szóval azért van nekem riasztóm és kutyám is. A kutya mint hobby a riasztó pedig szolgáll a ház őrzésére.
Írtad, hogy bedobják a mérgezett kaját. Na nekem ez lesz az elsők között, hogy arra megtanítom, hogy idegenektől ne fogadjon el élelmet. Remélem sikerülni fog.
A várható élettartama kb. mennyi év? Azt olvastam, hogy a nagytestű kutyák között is az átlag alatt vannak. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!