Ti Kiknek adtok ajándékot karácsonyra, csak a szűk családi körnek vagy rokonoknak, barátoknak is? Ti már elterveztétek hogy ki mit kap karácsonyra? Ha igen akkor mit?
Mi már lassan 4 éve nem ajándékozzuk egymást. Mivel mindenkinek szinte mindene megvan, és egy újabb papucs, vagy parfüm senkinek nem kell, ezért megbeszéltük, hogy új hagyomány lesz a szűk családban.
Szóval anyámék 4 -en testvérek. Mindannyiuknak van családja, gyereke. Ez 16 embert jelent. (nagyszülők már nem élnek) Az új hagyományunk, hogy minden évben 25 vagy 26 -án az éppen soros testvéri család készül a nagy karácsonyi ebédre. Ilyenkor 16 emberre főz, süt.. A többiek mennek és egy teljes napot, vagy ha ráérünk akkor ott alszunk (egymás hegyén-hátán) a másnapot is együtt töltjük. Mindenki jelképes ajándékkal készül. Férfiak csak pezsgőt a nők csak bon-bont kapnak. A gyerekeknél más a helyzet mert a kisebbek ugye várják. Megbeszélték velünk nagyobbakkal, hogy 18 éves kor betöltése után mi is pezsgőt vagy bon-bont kapunk. A kicsiknek meg nem drága de hasznos ajándék amire vágyik. De semmi olyat nem kapnak, mint pl: Iphone stb..
Idén egyébként a nagybátyámékhoz megyünk, most ő a soros..:)
Csak megjegyzem: Nagyon jók ezek a napok, mert mindig annyit röhögünk, hogy a hasunkban már izomláz van.
Idén nagy öröm nekem, hogy a párom is jönni fog, akit az egész család befogadott, és ő is a férfiak csoportjába került, gazdagabb lesz 1 üveg pezsgővel és rengeteg röhögéssel.
Én imádom a karácsonyt, pont az új hagyomány miatt..
Barátaimnak sem veszek nagy dolgokat. Kapnak karácsonyi üdvözlőlapot, mellé csokit.
22/N
Csak szűk családnak: apu-anyu-nagymama-testvér-testvér párja és unokahúgi.
Barátoknak, ha valamiért nagyon karácsony környékén találkozunk, akkor jelképes, pl. egy képeslap vagy közös sütizés.
Gyerekemnek,férjemnek, nekem , anyunak, apunak, testvéremnek, férjem testvérének, férj testvérének a feleségének, unokatesóm gyerekeinek és a munkatársaknak, bölcsinéniknek, postásnak.
Munkatársak (mindkettőnk részéről kb. 10 fő) és bölcsinéniknek (5-en) és a postásnak mézeskalácsot szoktam sütni.
Sógoréknak még nem tudjuk mit adunk, a többieket már máshol leírtam.
27, a nemem titok
Csak a szülőknek és mostoha szülőknek adok ajándékot, mindenki másnak csak egy "kellemes karácsonyt" sms jár. :D
29/N
Valószínűleg CSAK a gyerek kap. Talán lesz egy közös ajándék, de kicsi rá az esély... Páromnak ötletem sincs, mit kellene venni ( plusz pénzem sincs..), szüleimnek régebben vittünk desszertet, bort, de annyira látszott, hogy muszájból van az egész, hogy tavaly közöltük, inkább hagyjuk ki. Tesómékkal is megegyeztünk, hogy csak a gyereknek vesznek. Egyedül anyósom, meg a keresztlánya kapnak valamit. ( anyós a szokott naptárat kapja gyümölccsel, esetleg valami romantikus könyvet. )
Nem szeretem a tessék-lássék ajándékozást... Felesleges olyanra költeni, amit nem használunk, csak azért, hogy letudjuk a " kötelességet.."
Hármas válaszolónak:
Nem titok a nemed, írtad, hogy a férjednek adsz ajándékot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!