Mit kerhetnek Karacsonyra? 21L
Tudom, hogy meg eleg messze van, de elotte par honappal mindig elmondom, hogy mit szeretnem. Tavaly laptopot kaptam, szoval az iden valami kisebb ajandek johet szoba. Olyan 10.000 Ft korul.
Legyszi ne olyasmit irjatok, hogy amire szuksegem van, mert oszinten szolva, azt 100.000 ftbol se lehetne megvenni.
Én vagyok a 16-os aki kiakadt a 42%os válaszán.
Igen óriási mázlista vagyok! Szerencsére még nem tapasztaltam meg a közvetlen közelemben a halál fájdalmát, és igen előre rettegek hogy ha majd ne adj' Isten bekövetkezik hogyan fogom tudni feldolgozni hogy elvesztek valakit akit születésemtől kezdve ismerek... De ha ez majd bekövetkezik se fogom azokat szidni meg ledegradálni akik olyan szerencsések hogy élnek a rokonaik, mert attól nekem nem lesz jobb!
És tudod nálunk is ez volt és mindig is ez lesz a szokás a családban, attól függetlenül hogy anyagilag hogyan állunk, hogy a szüleim, a kedves nagyszüleim és a dédmamám is már novemberben el kezdik kérdezgetni mit szeretnénk, mert (és ezzel teljesen egyet értek) azt mondják amíg él a szülő addig gyerek a gyerek, akárhány éves, és a 72 éves nagypapám is kap ajándékot az anyukájától, az én drága 92 éves dédmamámtól a mai napig minden karácsonyra. És ez így szép! Senki nem költ olyanra amire nem telik, ha az az ajándék egy parfüm, egy aftershave mert épp elfogyott, vagy egy könyv, vagy amikor megtehetik akkor pénzben értékesebb ajándék, teljesen mindegy mert a szándék a fontos, és szerintem ettől senki sem lesz rossz, bunkó, anyagias, ha egyszer ez a szokás a családban, az másnak ne fájjon. Idén a mamám pont tegnap kérdezte hogy tudakoljam meg a párom mit szeretne mert úgyis fog kapni valamit de ha van kívánsága akkor mondja el hiszen jobb az olyan ajándék aminek tényleg haszna is van. Párom 27 éves férfi, 2szer találkozott a családommal mert külföldön élünk, de mivel a párom így már ő is családtag, ő is "bekerült az ajándékozásba" és szerintem ez így szép, én is kapok amikor náluk van karácsony, húsvét stb. Ettől neked ne legyen rosszabb az életed.
Ez minden családnál változik. Én 2 vagyok és a szüleim mindig megkérnek, hogy írjak össze egy listát karácsony előtt már 2 hónappal, mit/miket szeretnék és válogatnak.
Ez hülyeség, hogy csak a gyereknek adnak ajándékot. Én is kapok mindig+veszek is mindig valamit, amire tudom, hogy szükségük van.
21-es válaszoló, nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen családod van! :)
Én már tizenévesen se igazán kaptam ajándékot. ( bár szüleimnek épp elég gondot okozott maga a kaja is, mivel albiban laktunk). Ők még az unokájuknak se kérdezik meg, mit vegyenek ( ja, de idén kivételesen megkérdezték.. Illetve mondták, hogy mire gondoltak, én meg rájuk hagytam.) Helyette a páromtól "kérek" , vagy megveszem magamnak, és a fa alá teszem :D Egyébként nálunk elég nagy " nyűg" az ajándékozás, sőt a karácsony is. Szerintem rajtam kívül az egész rokonságban csak a lányom várja :D
Kérdező, szerintem kérj könyvet, ruhát, vagy masszázsra, kondibérletre :)
Én 30 éves, családos nő vagyok. Édesanyám, szüleim mégis minden évben megkérdezik hogy mit szeretnénk. Ettől függetlenül nem az ajándékozás a karácsony lényege nálunk, azonban úgyis mindenki vesz valamit a család többi tagjának, akkor miért ne lehetne olyan ajándékot adni amit szeretne is a másik?
A kérdésre válaszolva pedig, én könyveket, vagy egy jó minőségű ágynemű huzatot kérnék, vagy valami olyasmit, amit ha most nem is, de a közel jövőben jó hasznát venném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!