Nem kaptam semmit karácsonyra (tudom nem ide tartozik), de nagyon szomorú vagyok hogy az osztálytársaim direkt nekem mondják milyen nagy dolgot kapnak. Mit tegyek?
Az ünnep lényege nem az ajándék.Bár én is szomorú lennék,nem akarok képmutató lenni.Legyél a családoddal,és gondolj arra,hogy milyen szánalmasak,hogy nekik csak a pénz,meg az számít,hogy másokat bosszantsanak a szeretet ünnepén.amúgy szerintem tiltsd le őket a skype-ról.
Egyébként hogyhogy nem kaptál semmit?
Ez néhány osztálytársad műveletlensége, tuskósága, h annak dicsekednek, aki rosszabb anyagi körülményekkel rendelkezik. Anyuci, apuci biztosítja a gazdag karácsonyt, de azt észt, tisztelettudást, illedelmességet, empátiát nem lehet pénzből megvenni.
Én megpróbálnék úgy állni a dolgokhoz, felülemelkedem a többiek modortalanságán, tudom, h nekem van több eszem.
Ha a programozás a hobbid, akokr talán majd egyszer programozó matematikus, fejlesztő, IT bubó leszel, akik jól keresnek. Amikor már Te sem a szüleidtől függsz, hanem a saját lábadra állsz, akkor Te is megengedhetsz magadnak és családodnak kiadósabb karácsonyt.
én ugyan nem keresek rosszul, de ha igazán különleges ajándékot akarok adni, akkor kézzel készítek valamit, és egy saját készítésű bárminek is sokkal jobban örülök, mert az az ajándék igazi lényege, h szeretettel add, belevidd az idődet, kreativitásodat, a célszemélyre szabd az ajándékot.
Pl. legjobb barátnőmnek szülinapjára varrtam egyszer egy párnát tinikorunkban, és olyan jó érzés, mikor meglátogatom, és látom, h a párna még mindig ott van a lakásban! (szerinted egy 50,000-es telefon hol lesz 1O év múlva...?)
az osztálytársaidat elvakítják az anyagiak. Te maradj tiszta, és sose felejtd el, h a karácsony nem erről szól.
Nemzetközi versenyen hatodik? hát az tökjó! ügyes vagy! :)
az igazi barátok sose lesznek irigyek Rád az eredményeid, vagy vagyontárgyaid miatt.
további kellemes karácsonyt! menj tömd meg a hasad! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!