Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miertr nem sikerult a mezeskal...

Miertr nem sikerult a mezeskalacsom?

Figyelt kérdés
Ket nappal ezelott sutottem mezeskalacstesztat, mert hazikot es a maradekbol sziv alaku sutiket akartam. Eddig rendben is volt, megsult. Masnap akartam disziteni es osszeallitani a hazikot, de a teszta olyan kemeny volt mint a ko. Nem puhult meg, a kukaban kotott ki. Ma ujra megprobalnam, ha elotte megirnatok mit rontottam el az elozonel.
2013. dec. 12. 12:09
 1/7 anonim válasza:
Az enyémnek is kell pár nap amig puha lesz.Elösször kemény lesz ha kihül aztán megpuhul és hetekig eláll.
2013. dec. 12. 12:37
 2/7 anonim válasza:
Mikor kivetted a sütőből, tedd még melegen pléhdobozba, ott majd rendesen megpuhul. Egy gerezd almát is mellé tehetsz, hogy még puhább legyen. viszont azt nem értem, hogy a házikóhoz miért kellene puha tészta? Azt nem eszed meg hanem dísz lesz belőle, direkt jó ha kemény, nem?
2013. dec. 12. 12:41
 3/7 A kérdező kommentje:

Igen, a haziko szerintem is ugy jo ha kemeny es sokaig gyonyorkodhetunk benne. Szerintem is ez igy a jo, nekem ez nem is lenne baj.

Csak olvasgattam tobb helyen, h. karacsony utan a hazikot megeszik. En pedig ajandekba akartam adni egy uj, kedves ismerosunknek, de akkor most nemtudom mi legyen. Probalkozom talan ujra.

Akkor azt mondjatok nem baj, ha kemeny lesz a haziko amikor ajandekozzuk?

2013. dec. 12. 12:49
 4/7 anonim ***** válasza:

Házikót még nem készítettem, de szoktam mézeskalácsot sütni. Lezárható dobozban tartom, így puha lesz. De kint a levegőn megkeményedik.

Én is azt hallottam, hogy házikóhoz kemény kell, különben gondolom eldeformálódna.

2013. dec. 12. 12:57
 5/7 A kérdező kommentje:
En is amikor hagytam allni egy napot, egy ejszakan at kint volt nylonzacskoban a hideg erkelyen. Sajnos nem jol tettem h. kitettem a hidegre, de a parom elott is azt akartam h. meglepetes legyen, h. o is csak akkor lassa mar amikor kesz van a haz.
2013. dec. 12. 15:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Az enyém meg mindig túl puha lesz :(

Egyszerűen nem tudom, miért :(

2013. dec. 12. 19:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha beteszed dobozba és melléteszel egy szelet kenyeret, nagyon omlós lesz.
2013. dec. 13. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!