Ki mennyit hizott a terhesseg alatt? Mennyi ido utan sikerult leadni?
28. Heten jarunk, 66rol kezdtem, 69 vagyok, az orvos es a vedono is megszolt, hogy ez keves, es egyebkent is kicsi a hasam, mehem merete kb 22 hetesnek felel meg. Elso baba.
En ugy erzem eszek normalisan es eleget.
Szerintetek?
Ez fog meg valtozni? 169 centi a magassagom.
Sulybecsles alapjan mar elertuk az 1 kilot.
Nem tudok ugy enni, hogy nem kivanom!
Szia!
170 cm vagyok.
Első babával 67 kg voltam, amikor teherbe estem. 17 kg-t híztam. 8 hónapos volt a fiam, amikor elkezdtem fogyózni. akkor 77 kg voltam.7 hónap alatt kb 20 kilót fogytam.
Most ismét babát várok, 21. hetet töltöm holnap.
Most 57 kilóval kezdtem, eddig kb. 1,5-2 kilót híztam.
Ahhoz képest, hogy második baba, és nincs rajtam súlyfelesleg, nem látszik a hasam:( Csak simán úgy nézek ki, mint aki jól beebédelt...
A védőnő és a doki nem mondott semmit, se az első babámnál, se most. Ők nem nagyon foglalkoznak azzal, hogy mennyit hízok/nem hízok, amíg minden értékem rendben van.
És a baba mérete mekkora? szerintem az jobban számít, mint a méhed mérete... Az, meg, hogy mekkora a hasad, sok mindentől függ. Ha hátsó falon tapad a lepény, attól is lehet kisebb, meg ha széles a csípőd, sokáig elfér a "medencecsontodban" a baba, anélkül, hogy a többi szervedet feljebb nyomná, és látványosan nagy lenne a hasad.
Mar megvan az 1 kg sulya a babanak elmeletileg.
Elol tapad a lepenyem is, es a csipom igen egy picit szeles.
De jo hogy ilyen szepen sikerult lefogyni az elso baba utan, es 57 kiloval elkezdeni a terhesseget :)
Hat en is orulnek ha nem foglalkoznanak ennyire ezzel.
Az 1 kg suly a babanak az teljesen jo, azt mondtak.
173 cm magas vagyok, terhesseg elott 58 kg voltam. 11 kg plusz volt rajtam a terhesseg vegere, de vegig kicsi volt a hasam. Lassan jottek a kilok es az utolso hetekben mar nem is valtozott a sulyom. A babam 51 cm, 2850 grammal szuletett a 38. heten, teljesen egeszsegesen. Elso terhessegem volt.
Szules utan ket hettel mar csak 62 kg voltam. Ket honappal szules utan pedig ujra 58 kg. Azert azt hozzatennem, hogy evek ota paleo etrenden vagyok, terhesseg alatt is, meg szules ota is. Viszont nem fogyoztam/fogyozom. Most meg a szoptatas miatt meg tobbet eszem, mint szoktam.
Szia!
Én elég sok felesleggel kezdtem, 176 cm vagyok és 83 kg voltam a terhesség kezdetén. 89 kilóval mentem szülni, most egy hónappal szülés után 77 kg vagyok. A pocim nagyon nagy volt, de a baba is :-) 3940 gramm, 56 cm.
Szia!
Szerintem ezen ne izgulj. Azért mert keveset híztál, még a baba szépen fejlődhet.
Én még nálad is kevesebbet híztam eddig. 168 cm vagyok és 63 kg-al kezdtem a terhességet, szóval kb hasonló lehet az alkatunk. Most 33 hetesen vagyok 63,7 kg. 70 dekát sikerült eddig híznom, és a dokim soha nem mondta, hogy ez baj lenne. A baba gyönyörűen fejlődik, a hasam szép nagy, semmivel sem kisebb, mint első babámmal ennyi hetesen. Vele 5 és fél kg-ot híztam a végéig, ugyanúgy 63 kg-mal kezdtem a terhességet vele is és 3200 grammos, teljesen átlagos méretű kislányom lett.
A baba elvonja tőled, amire szüksége van, ha tudsz enni, ha nem akkor is.
A hízás nagyban függ a genetikától, én ezt örököltem (keveset hízok terhesen) és erre még rájön az, hogy terhességi cukorbetegség miatt diétáznom kell, szóval esélytelen, hogy hízzak, de a baba attól még hízik, és ez a lényeg. :)
Remélem tudtam segíteni, nyugodj meg, biztos jól fejlődik a Te babád is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!