Akiknél nagy a család ott, hogy zajlik a karácsony? (gondolok itt apa, anya, sok gyerekre)
mi négyen vagyunk testvérek és még egyikünk sem nagykorú, nem tudom ez mennyire számít de én leírom:)
szóval december 24-én felkelünk, tesóimmal feldíszítjük a fát, amit már apa hajnalba behozott, anya addig főz, apa pedig odakinnt szerelget vagy pakolgat. Miután végeztünk, készülődünk és elmegyünk mamákhoz kántálni (hiába vagyunk már nagyok, egyszerűen elmaradhatatlan) majd olyan 3 óra körül megebédelünk (a szokásos sablonkaja; halászlé, rántotthal, bacon-be tekert csirkemell stb) picit énekelgetünk társasozunk, tévézünk és 7 körül indulunk mamához ahol összegyűlik az egész család, ott vacsi, ajándékozás és az elmaradhatatlan veszekedés. Éjfél körül hazaérünk itthol is ajándékozás, beszélgetés, utánna pedig alvás :) 25.-e a családé még, de 26-a a barátoké, ilyenkor mindig beülünk valahova, beszélgetés, ajándékozás és ennyi :) de az idei karácsony másképp lesz, mert nem töltöm a családommal a karácsonyt, nagymamámmal összevesztünk és azt mondta nem szivesen lát, tehát barátokkal megyek szállodába és ott töltöm a karácsonyt :) 16 L
Mi is négyen vagyunk gyerekek. Szóval nálunk úgy van, hogy 24-én felkelünk elpakolunk a házban, aztán dél és egy körül a két kis tesóm felmegy anyukámmal a hálóba és filmet néznek amíg mi apummal és a nővéremmel feldíszítjük a fát. (mivel a kicsik úgy tudják hogy a fát is a Jézuska hozza. :) Ha kész a fa, felmegyünk és felöltözünk csinosan, addig apum és anyum beteszik a fa alá az ajándékokat, majd apum időzített csengőt állít be, és az emeleten fülelünk, mert ha megszólal a csengő az azt jelenti hogy mehetünk le, mert a Jézuska végzett. :) Amikor lemegyünk a szemünk elé tárul a gyönyörű díszes, világító fa. A szobában amúgy sötét van mert a gyertyák a fa, a csillagszóról világítanak. Aztán már szólnak a karácsonyi zenék. (kiskarácsony, mennyből az angyal, csendes éj stb.) mi pedig a fa köré gyűlve énekelünk. Majd havége a daloknak akkor leülünk és először egy gyerek húz egy ajándékot a fa alól és odaadja annak akinek a neve rá van írva. Nem húzunk ki egyszerre több ajándékot mert úgy gyorsan letudnánk és senki nem figyel a másikéra. Szóval ha megnéztünk egy ajándékot jöhet a kövi. :) Majd megyünk át a mamámékhoz ahol ajándékozunk + énekelünk + sütizünk. Aztán este megyünk a másik mamámékhoz ahol vacsizunk aztán énekelünk aztán ajándékozunk. :)
Imádom a karácsonyt!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!