Leírnátok nekem, hogy karácsonykor,24. -n mit szoktatok csinálni? Ébredéstől elalvásig :-)
mi reggel felkelünk 9 körül, lassan megreggelizünk és felöltözünk. ez tart kb. 11-ig. aztán behozzuk a karácsonyfát, apa bénázik egy sort a fa állványba állításával, de végül mindig sikerül, egyszer volt olyan, hogy ki kellett kötnünk egy madzaggal :D (szerencsére nem látszott a madzag). Általában 160-70 cm-s fánk szokott lenni, és mindig felrakjuk egy kicsi asztalra. Sajnos legtöbbször ilyen összevissza karácsonyfánk szokott lenni, mert a kistestvéreim minden színt ráraknak. De idén megbeszéltem anyuval, hogy piros-arany lesz - az én 'irányításommal'! :) Készen vagyunk szerintem olyan másfél óra alatt, aztán találunk valami karácsonyi filmet (ilyenkor minden csatorna tömve van ilyen felettébb értelmes karácsonyi filmekkel :D), és azt megnézzük. Aztán ebédelünk olyan 2 körül (hal minden mennyiségben!!! :) ). Azután szerintem megint bekapcsoljuk a TV-t egy csöpögős karácsonyi filmre. Amikor már elkezd sötétedni, kimegyünk sétálni (tavaly már nem mentem, és idén sem fogok). Anyu otthon marad, hogy kipakolja a töménytelen mennyiségű ajándékokat, és ha készen van anyu 'sunyiban' hívja apát, hogy mehetünk, és olyankor apu mindig valami olyasmit mondd, hogy 'na, szerintem ideje indulni'. Amikor megérkezünk anya a konyhában mosogat, és amikor megjövünk mondja, hogy: 'lehet, hogy már megjött a jézuska' (a kistestvéreim még hisznek a jézuskában, olyan aranyosak :) ) és akkor a kicsik nagyon gyorsan ledobja a kabátjukat és a csizmájukat a földre, és sikítva rohannak az ajándékokhoz, és onnantól kezdve megőrültek, nem lehet elvinni őket a fától (és az ajándékoktól). ;) kibontjuk az ajándékokat és kb 10-ig azokkal foglalkozunk.
Nálunk így telik. :) 13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!