Leírnátok nekem, hogy karácsonykor,24. -n mit szoktatok csinálni? Ébredéstől elalvásig :-)
fa: hát nekünk ezzel kapcsolatban mindig előbb elkezdődik a karácsony mert fenyőfát szoktunk árulni:) tele van a kert mindennél szebb hatalmas normand fenyőfákkal. olyan szép amikor rá esik a hó, csak úgy árad a fenyő illat:)Mindig kiválasztom a legnagyobbat és a legszebbet és megfűzöm aput h az legyen a mienk:)
sütés-főzés: hát ezen mindig össze veszünk h milyen süti legyen:D a bejgli az 100% aztán 6lapos meg őzgerinc meg ilyen fincsiségek szoktak lenni:D meg sülthal, halászléé:D stb:D
ajándék:hát én nem nagyon szoktam kapni csak úgy pénzt szóval átlagba a kaja pénzemet gyűjtöm össze(szóval kb. már el is kezdhetem gyűjteni a napi 200ftkat..:D) és veszek anyunak meg a barátomnak vlmit.
amúgy tavaly úgy volt h 23-n barátomnál alszok reggel megajándékozzuk egymást aztán haza jövök anya süt főz takarít:D segítek neki aztán nyüstölöm aput h hozzuk már be végre a fát(amit kb csak 5-6 fele csinál meg) aztán bátyámmal a szaloncukrokra rárakjuk a kampókat(versenyezve természetesen) közbe zabáljuk 2 pofára meg zenéket rakunk be:D aztán vlmiért kihívnak a konyhába.. pl néznem kell ahogy mama sütit süt vagy lényegtelen dolgokról kell pont akkor beszélnünk..:D és semmilyen indokot nem fogadnak el h ha én onnan elakarok jönni. Még ha be is pisilnék akkor se:D Aztán mikor bemegyek megjött a Jézuska és eszeveszetten tépem szét az ajándékokat:D (nem kapunk soha sok ajándékot, nem vagyunk gazdagok..sőt) átlagba ruhákat kapunk:) aztán megjönnek nővéremék is velük is ajándékozunk aztán anyának elkell mennie dolgozni átlagba 9-10re szóval beülünk hozzá és ott beszélgetünk meg sütizgetünk:) ennyi:D másnap meg apa szülinapja..:D
kb 9 fele kel mindenki..apa talpba teszi a fenyőfát és behozza.rádiót hallgatva(amin egésznap karácsonyi zene)
anyával,tesómmal díszítjük a fát miközbe a mama főz(szomszédban lakik, délután még anyával befejezzük a sütiket. 6-7 óra körül érkezik a család többi tagja: apa 2 testvére(egyik szomszéd másik nem), feleségeik és a gyerekek(mindenhol 2)..+közös mama-papa
megesszük a menüt és átmegyünk a mamáékhoz ajándékozni..
szeretem ezt a napot
12# vagyok
én meg 17/L:D
13# küldhetnél majd 1 kis csokisat:D kíváncsi vagyok rá:D
Hát én már, előtte valónap este a sütemények egy részét megcsinálom anyámmal, akkor utána késő este felhozom a fát hogy másnap reggelre kicsit szétterüljön meg megszáradjon hogy rendesen felbírjam díszíteni, utána becsomagolom az ajándékokat majd elmegyek nagyapámért, utána segítek a főzésbe ha úgy alakul, behozok 3 napra való tüzelőt, akkor letusolok vacsi, ajándékozás punnyadás, alvás.
Remélem az idei karácsonyom nem lesz olyan mint a tavalyi... Tavaly arról szólt az egész hogy apám már reggel részeg volt mert valami pálinkát talált a garázsban és azt iszogatta, akkor anyám odaégette apám miatt a saját külön bejáratú pogácsáját, húgom egész nap hisztizett mert akkor szakított a párjával előtte 2 nappal a barátnőm egész nap telefonált hogy haza akar jönni mert a rokonainál volt valahol vidéken, pedig simán hazajöhetett volna mert nagykorú volt de a családja kényszerítette hogy látogassa meg a szívből utált rokonait. Akkor a szüleim annyira felbosszantottak estére hogy én azt mondtam ebéd közbe hogy oké én már nem csinálom tovább, fogtam magam felmentem a szobámba egy nagy zsákba belevágtam egy takarót egy párnát meg 2 pokrócot illetve egy váltóruhát, lementem az autómhoz aminek a csomagterébe simán lehetett aludni, menetközbe bevágtam valami fos szivacsot, aztán fordult a kulcs és beletapostam a gázba annyira mérges voltam hogy engem csak a vezetés nyugtatott le, elmentem egy 40km-re arrébb fekvő városba ott megkerestem a város karácsonyát mivel akkor lehetett ott ingyen parkolni így leparkoltam hallgattam valami fos zenét közben egy közeli éjjel nappaliba bementem ott vettem 2 csomag chipset 1 doboz tejet meg 1 csomag instant kávét és egy doboz cigit, beültem a kocsiba ott elgyönyörködtem a fába egy ideig majd lefeküdtem aludni a raktérbe másnap reggel 20 nem fogadott hívásom volt visszahívtam őket elmondtam hogy ne aggódjanak majd ha letudnak nyugodni akkor hazafáradok, 25-én délután barátnőmék hazajöttek náluk elvoltam egy picit majd hazamentem és a szüleim szerencséjükre hatalmas bocsánatkéréssel fogadtak, igaz megbocsájtottam nekik de sosem felejtem el hogy 23. karácsonyomat így elcseszték ők is meg barátnőm sem volt és azt sem hogy a szentestét a céges autóm rakterébe töltöttem egy szar szivacson 1 takaró meg 2 pokróc alatt egy 40km-re lévő város fája előtt.... Ez van kellett ilyen is.
Utóbbi pár év elég változó volt.Tavalyig 24-én reggel mentem a szüleimhez,sürgésforgás,sütik és kaják hada,ami sosincs kész,öcsém elől faeldugás,mert még hisz a jézuskában,utolsó pillanatban csomagolás,értelmetlen ajándékok sokasága.
Tavaly összevesztem a szüleimmel,párommal akkor pár hónapja voltunk együtt csak,nagyszüleim messze laknak,én dolgoztam délelőtt még,igy meló után haza,sütöttem sütit,és kora este pároméknál mentem,vacsiztunk,beszélgettünk,nyugi volt és csend,hatalmas fenyő.Ott is aludtam,másnap ketten mentünk nagyszüleimhez,majd vissza és az ő többi rokonságához.
Idén először 24-én kettesben karácsonyozunk,szerencsére előtte péntektől nincs meló,igy megvesszük a fát időben,szép nagy élőt veszünk,kerül rá mindenféle szinű formájú disz,égősorok,diszek a lakás többi részére is.
sütök,főzök,24-én már csak kettesben leszünk,nem csinálunk semmi olyat amitől idegbetegnek kellene lenni.
25-26 családlátogatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!