Persze, hogy kinézted belőlem, mert ezt láttad otthon biztos anyukádtól vagy apukádtól, és ezért nem bírod elviselni a karácsonyt.
Nálunk nem az ajándékok hadáról szól a karácsony. Nem is érzek magamban nyomást hogy kellene minél többet vásárolnom, pedig nem akarok, mint azok akik emiatt utálják az ünnepet. Nálunk minden nap karácsony amúgy is, mert szerényen, szeretetben, egymásra figyelve éljük napjainkat. De bizony van egy kisfiam, és aki nem kizárólag ostoba felnőtt,hanem él még benne a gyerek, és emlékszik milyen volt gyermekkorában a karácsonyi anyusütötte mézeskalács illata és milyen jó volt a halk zenét hallgatni, az várja hogy most lássa az örömöt és az izgatottságot a gyerek szemében amikor meglátja a karácsonyfát, vagy koccint a gyerekpezsgővel a vacsora mellett. Nem magam miatt várom, hanem azért hogy a gyermekemnek örömet okozzak, és ne arról morogjak neki Szenteste hogy a karácsony mekkora sz@r és ezt is csak a plázások találták ki.... Nyugodtan le lehet pontozni. Ettől én még ugyanolyan boldog maradok, és ugyanúgy várom a karácsonyt :)
Jaaaa, meg hát ugye jön a "V I L Á G V É G E" XP :)
Az idén már nem lesz Karácsony :) Hehehehe
Igen, várom.
Akkor fog megszületni a kislányom, a kisfiam pedig kétévesen már biztosan jobban fogja értékelni a karácsony hangulatát és fényeit. Nem az ajándékokról szól, kap egy-két apróságot, de a várakozás, az ünnepi hangulat, a lelassítás, hogy nem csak "beesünk a fa alá", ezek a fontosak, ezek teszik széppé.
Az egyik hozzászóló írta, hogy az ajándékok nyitása közben nézni az arcokat.
Szerintem igazi élmény, főleg, ha a kisebbeket nézed. Kishúgom minden évben örömmel nyitja az ajándékot. Nekünk meg öröm látni a csillogást a szemében, amit az ajándék bontásának öröme keltett benne.
Mielőtt mondanátok, hogy így a drága kütyü, meg úgy a divatos vackok, nálunk nem divat a drága, agyonreklámozott dolgok vásárlása.
3-an vagyunk testvérek, 11 és 21 éves húgaim vannak, én pedig 23 éves vagyok, és mind szeretjük a karácsonyt. Nem kifejezetten az ajándékozós részét, bár annak is megvan a varázsa. Főleg azért érdekes, hogy még mindig meg van a varázsa, hiszen már a kisebb húgom is tudja, hogy nem a Jézuska hozza az ajándékot, de még a múlt évben is tett csengőket a fa mellé, hátha megszólalnak, amikor az ajándékok a fa alá kerülnek. És értetlenkedve néz, hogy vacsora után, mikor bemegy a szobába, már ott vannak az ajándékok a fa alatt, és nem érti, ha mind együtt voltunk az étkezőben, akkor hogy kerültek a szobába az ajándékok.
Nem tudom, milyen érzés lehet egyedül lenni(biztos nem kellemes), de ha megpróbálná egy kicsit élvezni a karácsonyt, és félretenni a gondjait, lehet őket is elkapná a karácsony varázsa.
Én bennem remélem örökre megmarad ez a varázs, hiszen a karácsony az egyik legszebb, és legvarázslatosabb ünnep mind közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!