Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Ti is várjátok már a karácsonyt?

Ti is várjátok már a karácsonyt?

Figyelt kérdés

2012. szept. 1. 11:16
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim válasza:
77%

Persze, hogy kinézted belőlem, mert ezt láttad otthon biztos anyukádtól vagy apukádtól, és ezért nem bírod elviselni a karácsonyt.

Nálunk nem az ajándékok hadáról szól a karácsony. Nem is érzek magamban nyomást hogy kellene minél többet vásárolnom, pedig nem akarok, mint azok akik emiatt utálják az ünnepet. Nálunk minden nap karácsony amúgy is, mert szerényen, szeretetben, egymásra figyelve éljük napjainkat. De bizony van egy kisfiam, és aki nem kizárólag ostoba felnőtt,hanem él még benne a gyerek, és emlékszik milyen volt gyermekkorában a karácsonyi anyusütötte mézeskalács illata és milyen jó volt a halk zenét hallgatni, az várja hogy most lássa az örömöt és az izgatottságot a gyerek szemében amikor meglátja a karácsonyfát, vagy koccint a gyerekpezsgővel a vacsora mellett. Nem magam miatt várom, hanem azért hogy a gyermekemnek örömet okozzak, és ne arról morogjak neki Szenteste hogy a karácsony mekkora sz@r és ezt is csak a plázások találták ki.... Nyugodtan le lehet pontozni. Ettől én még ugyanolyan boldog maradok, és ugyanúgy várom a karácsonyt :)

2012. szept. 4. 13:48
 42/54 anonim ***** válasza:
49%
Anyukám meg Apukám nem csinál ilyeneket!Nekem csak ebből az egész felhajtásból van már elegem,hogy a médiából is ez folyik,meg a hömpölygő tömegtől a plázákban hányingerem van!Sok önelégült fejű tolja maga elött a fullra csordültig megpakolt bevásárló kocsit...,az ilyet szivesen felrúgnám!És nem az irigység beszél belőlem,mielött valaki betalálna ezzel,csak az e körüli felhajtással van problémám,meg az ilyen kérdésekkel,hogy "jajj,várjátok már a karácsonyt,meg mit süssek karácsonykor.."brrrr!!
2012. szept. 4. 14:04
 43/54 Neuhauser László válasza:
46%

Jaaaa, meg hát ugye jön a "V I L Á G V É G E" XP :)

Az idén már nem lesz Karácsony :) Hehehehe

2012. szept. 4. 17:22
 44/54 anonim ***** válasza:
nem igazán...egyedül a téli szüntet:D
2012. szept. 4. 18:44
 45/54 anonim válasza:
100%

Igen, várom.

Akkor fog megszületni a kislányom, a kisfiam pedig kétévesen már biztosan jobban fogja értékelni a karácsony hangulatát és fényeit. Nem az ajándékokról szól, kap egy-két apróságot, de a várakozás, az ünnepi hangulat, a lelassítás, hogy nem csak "beesünk a fa alá", ezek a fontosak, ezek teszik széppé.

2012. szept. 6. 08:28
 46/54 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy akik cinikusan beszélnek a karácsonyról, nekik gyerekkorukban nem volt túl kellemes élmény, arról viszont nem ők tehetnek! Hanem sajnos a szülők. Volt régen egy osztálytársam, akit a nyári szünet gondolatától rázott ki a hideg, sőt, még a hétvégéket is utálta, mert akkor otthon kellett lennie... Inkább lett volna a suliban, képzelem, mi lehetett otthon. :((
2012. szept. 6. 14:53
 47/54 anonim válasza:
Én nem várom szeptemberben. Mindennek megvan a maga ideje. Én ilyenkor örülök a még meleg napoknak, a napsütésnek, a finom kis nyárutónak. Sokan írták, hogy nem szeretik a vásárlás-dömpinget, ezzel mélyen egyetértek, de jó volt olvasni, hogy meg lehet ezt másképpen is oldani, és sokan meg is teszikT Egyébként karácsony után nagyon sajnálom a sok kidobott, elhasznált fenyőfát... :( Az emberek körültáncolják őket, majd kopaszon kidobják az utcára... Mi mindig csak lehullott/levágott gallyakat veszünk, szépen össze lehet ezeket is rendezni, minden a díszítésen és a kreativitáson múlik... :)
2012. szept. 6. 18:32
 48/54 Enslin válasza:
Én kifejezetten rühellem a karácsonyt!Februárban veszítettem el az édesapámat,aki felnevelt.Elképzelni sem tudom milyen lesz nélküle.
2012. szept. 7. 09:26
 49/54 anonim válasza:
100%

Az egyik hozzászóló írta, hogy az ajándékok nyitása közben nézni az arcokat.

Szerintem igazi élmény, főleg, ha a kisebbeket nézed. Kishúgom minden évben örömmel nyitja az ajándékot. Nekünk meg öröm látni a csillogást a szemében, amit az ajándék bontásának öröme keltett benne.

Mielőtt mondanátok, hogy így a drága kütyü, meg úgy a divatos vackok, nálunk nem divat a drága, agyonreklámozott dolgok vásárlása.

3-an vagyunk testvérek, 11 és 21 éves húgaim vannak, én pedig 23 éves vagyok, és mind szeretjük a karácsonyt. Nem kifejezetten az ajándékozós részét, bár annak is megvan a varázsa. Főleg azért érdekes, hogy még mindig meg van a varázsa, hiszen már a kisebb húgom is tudja, hogy nem a Jézuska hozza az ajándékot, de még a múlt évben is tett csengőket a fa mellé, hátha megszólalnak, amikor az ajándékok a fa alá kerülnek. És értetlenkedve néz, hogy vacsora után, mikor bemegy a szobába, már ott vannak az ajándékok a fa alatt, és nem érti, ha mind együtt voltunk az étkezőben, akkor hogy kerültek a szobába az ajándékok.

Nem tudom, milyen érzés lehet egyedül lenni(biztos nem kellemes), de ha megpróbálná egy kicsit élvezni a karácsonyt, és félretenni a gondjait, lehet őket is elkapná a karácsony varázsa.

Én bennem remélem örökre megmarad ez a varázs, hiszen a karácsony az egyik legszebb, és legvarázslatosabb ünnep mind közül.

2012. szept. 13. 23:19
 50/54 slipknot tcs válasza:
Ki nem várja?
2012. szept. 14. 18:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!