Mi sosem iszunk kólát (és társait sem), és plázákban sem vásárolunk, se karácsonykor, se máskor. Talán nem kellene bedőlni a reklámoknak meg a divatirányzatoknak, ez lenne szerintem a megoldás, nem pedig a karácsonyt okolni, hisz ez csak egy ürügy, mert az emberek azok, akik saját döntésük alapján mennek shoppingolni mindenféle sz@rt, szóval a felelősség rajtunk, nem a karácsonyon.
Akinek nem tetszik, hogy "a karácsony csak arról szól...", annak ne szóljon arról csakazértse!! Ő legyen az élő példa rá, hogy lám, a karácsony nem csak arról szól! Miért kell ehhez utálni a karácsonyt? Akkor inkább magunkat, embereket kellene utálni, hisz mi tesszük olyanná, amilyen!
Ilyen alapon egyébként az összes ünnepet lehetne utálni, mert mindnél ajándékozni szoktak, ami megintcsak költekezés. De költekezni nem kötelező ám! Inkább utáljuk az(oka)t, aki(k) kitaláltá(k), hogy a karácsony nekik jó üzlet lesz, és hogy muszáj vásárolni, hogy rajtunk megszedjék magukat! Így őket se gazdagítjuk a saját tárcánkból, plusz a karácsony ünnepét és hangulatát is megtartjuk magunknak, háháhá! :DD Tényleg, kellene csinálni egy ilyen kampányt, hogy richtig ne vásárolj karácsonykor! :) Mindenki csak panaszkodi, de mit teszünk ellene?
Tudom, elcsépelt, de:
“A világot nem a gonoszság fogja elpusztítani, hanem azok, akik végignézik a gonoszságokat és nem csinálnak semmit.” (Albert Einstein)
" Nem egész nap mikulássapkában csengettyűvel a kezemben szaladgálok itthon. "
Pedig azt hittem...,simán kinézném belőled:D És szaladgálás közben karácsonyi dalokat énekelgetsz:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!