Csak nekem tűnt fel?
Az mindenkinek egyformán feltűnik, hogy milyen hónap hanyadika van éppen. Az pedig, hogy a relatív időérzékünk hogyan működik, az rengeteg tényezőtől függ. Pl. a saját korunktól, élethelyzetünktől, habitusunktól stb stb.
A saját kort arra írom, hogy én is sokszor érzem azt, hogy mintha gyorsabban telne az idő, mint régen. És ezt annak tulajdonítom, hogy amíg nagyon fiatal voltam, addig egy-egy év az addigi életem lényegesen nagyobb százalékát tette ki, mint ahogy éveim száma gyarapszik. Értsd: egy 10 éves gyerek két karácsony között az addigi életének 10%-át éli meg, míg egy 20 éves már csak 5-öt. Tehát ahogy öregszünk, elvileg a relatív időérzékünk változik.
Aztán sokat tesz rá a dologra, hogy ki milyen aktivitással éli életét. Akinek sok dolog történik az életében, netán sikeres is benne, teljesen más, mint az, aki tétlenül éli mindennapjait. Szerintem ezek az okai annak, amikor úgy érezzük, hogy hoppá, megint elszaladt egy év.
Feketee, amit a második válaszodban kifejtesz, azzal az a nagyon nagy baj, hogy az embert teljesen egy kiszolgáltatott és alárendelt szerepben tünteti fel. És ez pedig teljesen szembemegy a természettel. Pont ezért viszolygok nagyon sok vallástól, mert annyira kilóg a lóláb, hogy ezek nem "Isten akaratai", hanem bizonyos érdekcsoportoké, akik a hiten keresztül akarják igába, önmegtartóztatásba és örömtelenségbe kényszeríteni az embereket. Brrr...
(Ha van Isten, akkor ő nem azt akarja, hogy rosszul érezzük magunkat!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!