Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Más is utálja a karácsonyt...

Más is utálja a karácsonyt úgy, mint én?

Figyelt kérdés
Totál a vásárlás ünnepévé tették.
2011. nov. 20. 16:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Sajnos tényleg. :(

De azért vannak olyan pillanatok is, amikor együtt a család, vagy amikor a sötét szobában csak a karácsonyfa világít, és te leülsz mellé, és azokra gondolsz, akiket szeretsz. Ezek azért jó dolgok. :)

2011. nov. 20. 16:33
 2/13 anonim ***** válasza:
Én nem a vásárlás miatt utálom, hanem az élősködő rokonok miatt. Mindig hozzánk jönnek kajálni ők meg sose látnak minket vendégül, nagy apám hobbija az hogy hívjunk meg mindenkit, én ezért utálom. Egyszer volt egy olyan karácsonyom 2 éve amikor nem jött ide senki csak a szűk családi kör volt, na az jó volt nyugis volt, senki sem fáradt bele annyira a készülődésbe sem.
2011. nov. 20. 16:34
 3/13 anonim ***** válasza:

én nem utálom

a mi családunkban nincs ajándékozás, soha nem is volt (nem, még gyerekkoromban sem, a környezetemben sem kapott senki külön karácsonyi ajándékot - felénk a karácsonyfa volt a karácsonyi ajándék)

mégis tudta mindenki, hogy ünnep van, mert olyan ételek kerültek az asztalra, amik máskor nem, otthon, együtt volt mindenki

az én karácsonyomat a kapitalizmus nem tudja tönkretenni :)

Te se hagyd!

2011. nov. 20. 16:36
 4/13 anonim ***** válasza:
Nem emiatt, de én is utálom a karácsonyt.
2011. nov. 20. 16:54
 5/13 anonim válasza:
9%
A karácsony nem a környezetünkben van, hanem bennünk. Eszembe nem jutna utálni. Pláne nem valami külső tényező miatt. Mindenkinek szabad akarata eldönteni, hogy miként éli meg. Elvégre önálló emberek vagyunk, nem? A lelkedet kell felöltöztetni díszkivilágításba. Mellesleg a fizikai megtestesülésével sincs bajom, szeretem a hangulatát. Aki meg úgymond rohanásként, muszájként éli meg, az az ő baja. Másnak nincs joga beleszólni. Meg kell találni az örömöt az apró dolgokban is, a jelen pillanatért kell hálát adni. Azért, hogy egészséges vagy, azért, hogy még láthatod, megérintheted a szeretteid, a finom illatokért és a többi...Ezeket az érzéseket nem veheti el senki.
2011. nov. 20. 16:58
 6/13 anonim ***** válasza:
69%

Én is utálom.Főleg azért,mert nincs párom,és mivel alig 1hónap múlva Karácsony,tudom, hogy addig nem is találnék senkit akivel karácsonyoznék.Ha találnék is,akkor meg 1hó alatt úgysem tudna kialakulni olyan mély kapcsolat,hogy együtt karácsonyozzunk.(szóval marad az álmodozás).

Karácsonykor meg kell látogatnom a szülőket.Anyámékkal,rokonokkal meg borzalmas sz*r a Karácsony.Otthon ülünk,tespedünk,van valami undorító kaja(én főzök áltba vmit,hogy ne az ő elrontott kajájukat egyem),átadjuk az ajándékokat és semmi ünnepi hangulat.Csak egy felszínes rakás sz*r az egész.

2011. nov. 20. 17:03
 7/13 anonim ***** válasza:

Én imádom a karácsonyt. Szoktunk ajándékozni,de nálunk nem ez a legfőbb szempont a karácsonyban.

Senkit nem hívunk meg,csak a nagyon szűk családi kör van itt. Másnap meg megyünk mamámékhoz és ott már ottvan az egész család.

Szeretem a jó illatókat,a nyugalmat,mondjuk én mindig nyüzgök,mert nem bírok nyugton lenni,a sütiket meg az egész velejáróját a karácsonynak.

Szerintem csak annak vállt azzá aki azzá alakította a karácsonyt,hogy a vásárlás legyen a középpontban.

2011. nov. 20. 18:42
 8/13 anonim ***** válasza:

Én csak azt a részét amit évwente 2x látott rokonokkal kell tölteni,folyamatosan megy az "egyél már",meg a nagyzolás,hideg kiráz...

párommal kettesben,az a része oké

2011. nov. 21. 09:33
 9/13 anonim válasza:

Nem azt a szót használnám, hogy utálom, de igen, már semmi varázsa nincs a dolognak.

Az a baj, hogy eléggé szétszéledt a család aztán így nem sok értelme van...

Általában ilyenkor tanulok a félévi vizsgáimra...

2011. nov. 21. 14:34
 10/13 anonim ***** válasza:
29%
Az egy dolog hogy ki mivé tette. A kérdés az hogy az ember hogy éli meg? Hogy a gyerekének mit közvetít, mire tanítja hogy miről szól a karácsony. Attól hogy sokaknak csak az ajándékozásig terjed a karácsony, nekünk különleges ünnepnek számít! Szerintem nem utálni kell, hanem meg kell találni hogy számodra miért lehet fontos a karácsony, mi az amit "adhat" neked (lelkiekben nem tárgyi vonatkozásban).
2011. nov. 23. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!