Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Sok magyarnak miért a mérhetet...

Sok magyarnak miért a mérhetetlen zabálásról, egészségtelen táplákozasról szól a karácsony?

Figyelt kérdés
Vannak akik hetekkel korábban már nagyban sütnek. Miért teszik ezt?

dec. 29. 23:05
 1/10 anonim ***** válasza:
62%

Mert pl nem szeretnének az utolsó pillanatban kapkodni? Vagy többfelé mennek és visznek kóstolót? Esetleg nagyobb összejövetel lesz és mindenki visz valamit? Sokan visznek pl munkahelyi karácsonyozásra is. Vagy nagyobb a család ( 2-3-4 gyerekkel pl), és mindenki más szeret? Esetleg dolgoznak 23-24-én is, és nem akarnak hulla fáradtan beesni a fa alá? Vagy időben letudják, mert pl sokáig eláll ( akár fagyasztani is lehet), és utána tudnak pihenni? Az egészségtelen táplálkozásról meg annyit, hogy néha belefér. Ha valaki egész évben normálisan étkezik, ennyitől nem lesz ( szerintem) semmi baja.

Régen én is rengeteget sütöttem-főztem, 4 emberre, de mindenből kevesebbet, illetve az volt a vacsora is. ( vagy ,ha vacsorára jöttek, akkor másnapra is meg volt oldva). Tavaly is úgy csináltam, hogy időben megvolt a 2-3 féle étel, aztán másnap csak melegíteni kell. Nem kell minden nap 3 fogásos menüt főzni.

dec. 29. 23:44
 2/10 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem azért, mert sok rokonra számítanak és nem szeretnének az utolsó pillanatra hagyni mindent.
dec. 30. 07:07
 3/10 anonim ***** válasza:
38%
A magyarok nagy része azért él, hogy zabálhasson (meg részegre ihassa magát) , számukra ez az élet és a szórakozás.
dec. 30. 08:03
 4/10 anonim ***** válasza:
dec. 30. 08:32
 5/10 anonim ***** válasza:
80%

Én például egész évben igyekszem odafigyelni az egészséges táplálkozásra. A karácsony az az időszak mikor 2 hétig nem dolgozunk, otthon vagyunk, összejön a nagy család. Én is jobban elengedem magam.

Karácsony előtti napokon 4-5 nappal szoktam elkezdeni sütni. Ahogy írtam is összejön a nagy család. Nem akarok mindent egy napra hagyni. Így el tudom osztani, előre is készülni.

És ez másnál is hasonlóan van. Az egyik barátom az egész családnak süti a sütit karácsonyra. És hetekkel előre készül.

dec. 30. 08:41
 6/10 anonim ***** válasza:
74%

Mert nem csak maguknak sütnek.

Mellesleg honnan veszed, hogy valakinek ténylegesen erről szólna?

dec. 30. 08:50
 7/10 anonim ***** válasza:
47%

A hetekkel korábban készülődés és a nagy zabálás nem jár együtt.

Mi is készülünk időben, pont ezért nincs soha stressz, veszekedés, hanem kellemes és nyugodt mindig a karácsonyunk.

Enni ugyanúgy eszünk, mint máskor. Nem szoktunk zabálni és nem is hízunk karácsonykor.

dec. 30. 09:03
 8/10 anonim ***** válasza:
37%
Ez téged miért zavar? Neked kevesebb, vagy több lesz attól bármi, hogy más hogyan, milyen módon éli meg a karácsonyt?
dec. 30. 13:00
 9/10 anonim ***** válasza:
80%
Én hosszú évek óta év közben diétázom és sportolok, közben le is fogytam 70+ kilót, 2 éve tartom is. Biztos nem karácsonykor fogom visszautasítani a sütit. Arra ott az év többi része. Ettől még nem zabálok.
jan. 2. 00:00
 10/10 anonim ***** válasza:
56%

Hetekkel korábban? :-O Nem romlik meg, szárad ki stb.?

#1.

Nálunk is van több fogás, több helyen is ünneplünk, de nem kell ahhoz hetekkel korábban sütni-főzni.

#Kérdező:

Attól függ kinél. Miért baj, ha valaki lakomázik egy jót karácsonykor? Az szerintem teljesen ok, a világtörténelem folyamán minden ünnepnek mindenkor része volt a lakoma. Legalábbis én biztos, hogy nem rágcsálnék répát egy kis salátával karácsony szent napján, pláne, hogy mi előtte böjtölünk is adventben. Ja, meg amúgy hétköznap annyi a tanulnivaló és a tennivaló, hogy rendesen enni sincs időm. A gond azzal van, ha valakik átesnek a ló túloldalára és túleszik magukat stb. Ott viszont komoly értékrendbeli gondok lehetnek (azt hiszi sértő meghagyni valamit, vagy hogy ez az ünnep lényege stb.) vagy esetleg lelki problémák (ismerek olyat, aki a magányt vagy a családi feszültséget így vezeti le).

jan. 2. 01:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!