Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Milyen karácsonyfátok van?

Milyen karácsonyfátok van?

Figyelt kérdés
Milyen fátok szokott lenni élő vagy műfenyő? Mekkora méretű? Nálam egy igen régi (97'-ben vettem) 1 méter magas műfenyőm van, színes izzókkal, meg némi dísszel. Szaloncukrot nem akasztok rá.

dec. 25. 14:47
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

"Mint említettem 15 éve meg van. Ha összeadnám hogy 15 év alatt mennyit spóroltam vele kb az lenne a matek, hogy heted áron megúsztam. 2 de nagyon max 3 év alatt ugyanott vagyok...

-Megjelenés:

Ez mindig ugyanolyan szép és szabályos fenyő forma. Nincs ilyen hogy innen v onnan hiányzik egy ág... letörik, elhajlik...

Arról nem beszélve hogy ha akarom egész évben áll.

Plusz ez nem gondol egyet és ledobja a leveleit aztán porszívózhatjuk mint az állat...

Konkrétan nincs érv az élő fa mellett esetemben, emellett meg rengeteg."

Dettó ugyanígy gondolom én is. Az én műfenyőm 27 éves, aztán semmi baja sincsen, talán annyi, hogy ici-picikét fakóbb a színe. Az izzósor is kb. 15 éves már.

dec. 26. 09:22
 12/18 anonim ***** válasza:
Nálam egy 64 cm magas műfenyő a karácsonyfa. Minden évben ugyanazok a díszek (kék és ezüst színű boa, piros és arany színű üveggömbök, sárga csillagalakú csúcsdísz, kék és piros színű ledes izzósor), a helye is mindig ugyanott van. Ha fenyő illatot akarok, akkor veszek az air wick automata illatosítómba fenyő illatú utántöltőt. De például tavaly nem volt kedvem, felállítani karácsonyfát.
dec. 26. 10:33
 13/18 anonim ***** válasza:

#10.

A kényelmi ok szubjektív, nálunk például családi program belefaragni stb.

A pénz szintén. Nekünk egy évben megér pár 1000 forintot ez a szép hagyomány.

Szerintem épp amiatt szép a fenyőfa, mert nem túlszabályozott, másrészt a műanyagból készült levelek soha nem lesznek olyanok, mint az igazi levelek, ahogy az ágak sem. Másrészt nem dec. 24. délután 5 órakor kell megvenni a fenyőt (nem lesz már frissebb, mint az előző napokban), és akkor nem csak az összevissza tördelt, meg hiányos ágú marad. Nekünk minden évben szép, pedig a nem messzi piacon fesszük.

Nekünk nordmann fenyő még az életben nem dobta le a leveleit, pedig gyertyaszentelőig megtartjuk a régi hagyományt követve.

dec. 26. 11:18
 14/18 anonim ***** válasza:

13. vagyok.

Persze nem meggyőzni akartam senkit, csak rávilágítani, hogy nem ennyire egyértelműen a műfenyő a jobb. Mindenki azt vesz, amit szeretne.

dec. 26. 11:20
 15/18 anonim ***** válasza:
Milyen szépen le lett pontozva mindenki, aki 1 méternél nagyobb fát merészelt venni. XD De most komolyan??? Mi 13.000 HUF-ból megvettük. Nem vagyunk gazdagok, de mindig plafonig érő fánk volt. Mi ezzel a probléma?
dec. 26. 11:23
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

"nem ennyire egyértelműen a műfenyő a jobb."

A műfenyő dolog sem egyértelműen fekete vagy fehér. Sokféle műfenyő van, vannak gagyik és vannak minőségibbek is. Ebből is lehet olyat venni ami 10+ évig is tartja magát, de lehet olyat is, hogy már a harmadik karácsonyt sem vészeli át, mert elhajlik/letörik az ága, elferdül az egész, kifakul a színe...stb.

dec. 26. 12:55
 17/18 anonim ***** válasza:
24%
Az a legjobb karácsonykor amikor abszolút nincsen karácsonyfa!
dec. 26. 13:48
 18/18 anonim ***** válasza:
13 éve közösen vásárolt műfenyőnk van, a férjemmel együtt vettük, anno 5000ft volt. 150cm. Egy kisasztalon szokott lenni, így majdnem 2 méter😂. Az égősort idén sajnos nem találtam meg😭. Egyébként csak girlandokat, illetve gömbdíszeket használok 2 méretben 6os és 8as, igyekszem változatosan összekombinálni a színeket, hogy ne legyen minden egymást követő évben egyforma. Pl idén ezüst+ rózsaszín több árnyalatban lett feltéve. De szokott lenni kék ezüst, piros zöld arany, lila ciklámen ezüst, piros fehér, arany ezüst, ezüst fekete fehér, narancs, barna és mézsárga .
dec. 27. 02:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!