Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Már mindenhol áll a karacsonyfa?

Már mindenhol áll a karacsonyfa?

Figyelt kérdés
Több embertől hallottam, hogy már feldíszítették a fát, és a Facebook-on is rengeteg megosztást látok róla. Mi csak 24.-én díszítjük fel, mi vagyunk csak ilyen maradiak?

dec. 21. 18:27
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
66%
Nyugi, én is csak szenteste fogom. Pont az a várakozás lényege, hogy előtte nem fogunk hozzá a karácsonyfa feldíszítéséhez... szerintem.
dec. 21. 18:51
 2/28 anonim ***** válasza:
82%
Mi 24-én reggel díszítünk.
dec. 21. 19:50
 3/28 anonim ***** válasza:
38%

Nálunk már áll.

Ma díszítettük fel.

dec. 21. 19:59
 4/28 anonim ***** válasza:
29%
Nálunk nincs, nem tudom lesz-e, semmi kedvem azzal is szenvedni
dec. 21. 20:25
 5/28 anonim válasza:
64%
Ma vettük meg, 23-án díszítjük.
dec. 21. 20:49
 6/28 anonim ***** válasza:
38%

Mi minden évben december 1-re feldíszítjük a fát, és kész a dekoráció is a házban. Ilyenkor még az ágynemű is karácsonyi mintás.

A férjemnek is és nekem is a kedvencünk ez az időszak, nem csak 1-2 hétig akarjuk nézegetni a feldíszített fát. Ahhoz túl szép😊🎄❤️

dec. 21. 20:54
 7/28 anonim ***** válasza:
9%
Én november 10-én. Kicsit unom már
dec. 21. 21:07
 8/28 anonim ***** válasza:
35%

“Pont az a várakozás lényege…”

Hát pont nem ez a lényege :D

Mi is ma állítottuk fel, mert miért ne… karácsonyi dekoráció része amit adventi időszakban szokás tenni. 24-én meg van elég tenni való, a díszítéssel nem kell foglalkozni. :P

dec. 21. 23:55
 9/28 anonim ***** válasza:
82%
Idén dolgozunk karácsonykor, előtte is alig van szabadidőnk, így már kb egy hete feldíszítettük. De egyébként “hagyományosan” 24-én este szoktuk. Szerintem ezt mindenki döntse el maga, aki már novemberben nézegetni akarja, egészségére, aki meg csak karácsony napján, az is normális.
dec. 22. 01:13
 10/28 anonim ***** válasza:
38%

Az advent szó jelentése „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”. A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát.

Az adventi kalendárium is a türelemről, várakozásról szól. Számomra olyan novemberben feldíszíteni a fát, mintha pont az elcsendesülést akarnánk átugrani, megkapni csettintésre mindent. Én azt is utálom, hogy október végén már boltok polcain a csokimikulás.

Persze nekem mindegy, ki mikor díszít. De a várakozás igenis lényeges ilyenkor, decemberben.

dec. 22. 06:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!