Már mindenhol áll a karacsonyfa?
Mi minden évben december 1-re feldíszítjük a fát, és kész a dekoráció is a házban. Ilyenkor még az ágynemű is karácsonyi mintás.
A férjemnek is és nekem is a kedvencünk ez az időszak, nem csak 1-2 hétig akarjuk nézegetni a feldíszített fát. Ahhoz túl szép😊🎄❤️
“Pont az a várakozás lényege…”
Hát pont nem ez a lényege :D
Mi is ma állítottuk fel, mert miért ne… karácsonyi dekoráció része amit adventi időszakban szokás tenni. 24-én meg van elég tenni való, a díszítéssel nem kell foglalkozni. :P
Az advent szó jelentése „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”. A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát.
Az adventi kalendárium is a türelemről, várakozásról szól. Számomra olyan novemberben feldíszíteni a fát, mintha pont az elcsendesülést akarnánk átugrani, megkapni csettintésre mindent. Én azt is utálom, hogy október végén már boltok polcain a csokimikulás.
Persze nekem mindegy, ki mikor díszít. De a várakozás igenis lényeges ilyenkor, decemberben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!