Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Milyen karácsonyfátok van?

Milyen karácsonyfátok van?

Figyelt kérdés
Milyen fátok szokott lenni élő vagy műfenyő? Mekkora méretű? Nálam egy igen régi (97'-ben vettem) 1 méter magas műfenyőm van, színes izzókkal, meg némi dísszel. Szaloncukrot nem akasztok rá.

tegnap 14:47
 1/9 anonim ***** válasza:

Kb. 1,60-as fánk szokott lenni, amit bútorok közé állítunk a háziállatok miatt a sarokba, ezért egy kis ládára tesszük, így az alsó ágak is látszanak. Idén kicsit nagyobb lett, a fa teteje most majdnem plafonig ér (normál belmagasság).

Díszünk elég sok van, alapvetően 2 stílust szoktunk váltogatni, egy régi, hagyományosat régi díszekkel, és egy modernet gömbökkel. De vannak díszek, amik mindkét stílusba beleférnek. Idén a "retro" hangulaton van a sor. Van fénysor és szaloncukor is.

tegnap 15:27
 2/9 anonim ***** válasza:
1.5m, Normandi, 14k, Budapest
tegnap 16:37
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekunk elo fank van, kb 1m 80 cm. Piros es arany diszekkel. Szerintem meseszep ;)

Boldog karacsonyt mindenkinek:)

tegnap 16:45
 4/9 anonim ***** válasza:
23%
2,5 m körüli elő fenyőnk van minden èvben. Hagyományos díszekkel, piros-fehér gömbök, szárított narancskarika, horgolt hópehely, mézeskalács.
tegnap 19:08
 5/9 anonim válasza:
27%
Nna, az uccsó már le van pontozva, mert 2 méternél nagyobb fenyőt merészelt venni. XD Juj de irigy a magyar.
tegnap 20:49
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

#5 igen, irigységből ment a piros :D

Van pénz…

tegnap 21:09
 7/9 anonim ***** válasza:

4-es vagyok, tényleg le lettem pontozva, amúgy én se ertem, miért :D

A fa kemény 20 ezer forint volt idén, ezüstfenyő.

Egyébként nem vagyunk gazdagok, spórolosan élünk, odafigyelünk, nem verjük el két autó fenntartására, temus rendelgetesekre, cigire, kacatokra, igy igen, belefer, hogy egy évben egyszer megvegyünm egy nagy fenyőfát a nappaliba a gyerekeknek (meg magunknak).

tegnap 21:14
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

210cm sűrű műfenyő. 15 éve meg van. Az ágak törzshöz való rögzítési pontjai eléggé oda vannak.

Jövőre veszek újat, ugyanilyet.

tegnap 23:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Kb. 3,5 méter magas, terebélyes, szép, zöld, frissen vágott, feltehetőleg Zala vagy Vas vármegyéből vagy valahonnét Nyugat-Magyarországról, esetleg Erdélyből (bár ez nem valószínű) származó fenyő. A fajtáját - amit talán az egyik legközpontibb kérdés lenne - senki ne kérdezze, mert az örök rejtély marad valószínűleg. XD :-D Ezzel reklámozták a standjukat a piacon, szép magas volt, kb. megfelelően terebélyes formával, egyenlően eloszló ágakkal, faragható vastagságú törzzsel és még le is tudtuk alkudni egész jó árra, szóval nem volt kérdés, hogy megvesszük, így el is felejtettük a fajtáját megkérdezni. Én először nordmannak néztem, aztán édesapám ezüstnek, majd anyukám és nagymamám megint nordmannak, majd ők is ezüstnek, majd végül - bár botanikával még nem foglalkoztunk - arra jutottunk, hogy lehet, hogy keresztezett lehet (már ha létezik olyan).

Egyébként kizárólag természetes fenyőt veszünk. Tavaly hasonló volt, de az nordmann volt egyértelműen. Sokan érvelnek természetvédelmi okok miatt a műfenyő mellett, de én ezt soha nem fogom megérteni... Egyrészt a karácsonyfákat kizárólag kistermelőktől vesszük, nagyjából tudjuk a származási helyét. A családom egy jelentős része Nyugat-Magyarországon él, így rengetegszer megyek arra vonattal és autóval is. Mindig látom az út mentén a kedves kis családiházakat, melyek kertjeinek végén fenyőültetvények vannak. Ők azok, akik ezzel foglalkoznak. Gondosan felnevelik a fákat, kivágják, majd újat ültetnek a helyére és a folyamat elölről kezdődik. Nem az erdőnek mennek neki, oszt irtják ki. Ezeket a fákat ezért ültetik és újat ültetnek a helyükre. Másrészt a műfenyők többnyire műanyagból készülnek, ráadásul olyan műanyagból, ami egyszer használható és nem újrahasznosítható (lásd: apróra szabdalt műanyagdarabok a leveleknek kb. a bolti zacskókhoz hasonló anyagból), pláne, hogy fémre van felragasztva. Harmadrészt a műfenyőket javarészt nagy cégek gyártják, míg a kistermelőktől vett fenyőkkel a kistermelőket támogatjuk. Negyedrészt még így, az ültetvényekről kivágott fákból is csak egyet veszünk évente. Konklúzióként levontuk (nekünk is fontos a környezetvédelem), hogy kevesebbet ártunk a természetes fenyővel. Plusz finom fenyőillat lesz a szobákban, nem valami gagyi plasztikszaga lesz a fának. Meg kinézetre is szebb. Bármennyire is ügyeskedik az ember, olyat nem fog tudni csinálni, mint a Teremtő, ahogy a család öregjei is mondják.

Áldott, békés, boldog karácsonyt mindenkinek! :-)

ma 02:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!