Miért kellemes ünnepeket! Éldott ünnepeket! ahelyett, hogy végre azt mondná valaki, hogy BOLDOG KARÁCSONYT! Nagyon felhztam magam, mert szinte mindenhol csak ezt látni. Nem vagyok bigott vallásos, de hiszek Istenben és nem értem miért kell Jézus Krisztust minenhonnan eltörölni.
Az a vicces az egészben, hogy lehet píszískedni, de eközben se a zsidók se a muszlimok nem sértődnek meg, ha boldog karácsonyt kívánnak nekik. Ez olyan, mintha neked boldog hanukát kívánna egy zsidó. Mi ebben a kirekesztés, azt nem tudom.
dec. 13. 11:10
12/30 anonim válasza:
Szerintem minket forditott esetben lehet zavarna. Pl gondoljatok bele ha indiai ceg lenne itt es Divalira keszulne az egesz ceg meg kulon divalis ceges party lenne. En adnam, de sokan huznak a szajukat.
dec. 13. 11:15
13/30 anonim válasza:
11) nem a kívánság az. Hanem az egész hercehurca ami október közepétől a karácsony körül zajlik
dec. 13. 11:20
14/30 anonim válasza:
#7:
A Szilveszterre sem megfelelő jelző a kellemes. De nem is boldog.
dec. 13. 11:22
15/30 anonim válasza:
Nyugati kultúra velejárója. Mindenki tudja ilyenkor jön az ünnepi szezon.
dec. 13. 11:22
16/30 anonim válasza:
Miért ne? Nekem általában kellemes.
De egyszerűen hosszú lenne felsorolni, hogy “boldog karácsonyt, szilvesztert, újévet, vízkeresztet, illetve ezek közötti napokat!” :D nem túl életszerű.
dec. 13. 11:34
17/30 Gál Gábor 2024 válasza:
Ha gyerekkoromban negyven éve jó volt a "kellemes", akkor én ezen már nem fogok változtatni nüansznyi szemantikai kifogások miatt.
De a kérdezőnek nem ez volt a baja, hanem a karácsony szó kihagyása.
dec. 13. 12:07
18/30 anonim válasza:
Mondjuk az se korrekt szerintem, hogy kellemes karácsonyi ünnepeket. A vízkereszt a karácsony része, de a Szilveszter az nem. Nekem az áldott is sok. Sokan nem vallásosak itthon, nekik ez csak egy családi ünnep. Boldog ünnepeket és kész, két hét le van tudva.
dec. 13. 12:12
19/30 anonim válasza:
Nem hallottam még erről a problémáról, én hallom a Boldog karácsonyt! és a Kellemes ünnepeket! is.
5-ös hogy érti, hogy az agnosztikus és az ateista is keresztény?
dec. 13. 14:03
20/30 anonim válasza:
5-ös "Magyarországon az agnosztikus és az ateista is többnyire keresztény."
Ezt a hülyeséget honnan szeded? Aki agnosztikus vagy ateista, az NEM vallásos, azaz nem lehet sem keresztény, sem más vallású!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!