Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Tapasztaltátok, hogy idén...

Tapasztaltátok, hogy idén valamiért nem olyan nagy a tömeg a karácsony miatt?

Figyelt kérdés
Budapest belvárosában járok kelek, illetve buda 11. kerületi frekventáltabb részén. Hétvégén intéztem el pár ajándékot, fel voltam készülve a "közelharcra" nem férek oda, lökdösnek, tehát az a szokásos karácsonyi forgatag vesz majd körül, ehhez képest alig lézengtek emberek az üzletekben amerre én jártam. (Persze külföldi túristák voltak, de ők inkább bámészkodnak) Két dologra tudok gondolni, az egyik, hogy még nem indult el a roham, a másik, hogy sajnos jelen gazdasági helyzetben nem is fog elindulni, ami végtelenül szomorú :(
dec. 10. 09:56
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
A gond az h a te szavazatod ugyanannyit er, mint egy ertelmesen gondolkodo magyare ☹️
dec. 12. 19:27
 12/14 anonim ***** válasza:
35%
Igen, én is ezt tapasztaltam, de nem idén kezdődött, hanem már tavaly. Virágkötőként dolgozom már 5 éve egy kertészetben, mellette egyéni vállalkozó is voltam. Már tavaly is érezhető volt a csökkenés, idén már a vállalkozásomat is le kellett állítanom, mert veszteséges volt. Az idei adventi forgalmam a negyede sem volt a tavalyinak, pedig már az is rosszabb volt sokkal, mint az előző évi. A boltban, ahol dolgozom, ugyanezt tapasztalom. Három éve még négyen voltunk mi alkalmazottak, de alig bírtuk ilyenkor a munkát. Én ki se jöttem egész nap a műhelyből, annyi adventi díszt, kopogtatót és grincsfát kellett gyártanom. Tavaly óta már csak ketten vagyunk, mégis van, hogy nem tudunk mit csinálni egész nap. Már az egész boltot és a raktárakat is kitakarítottuk unalmunkban, annyira nem jönnek az emberek vásárolni. Van ismerősöm, aki az Ikeában dolgozik, ott hasonló a helyzet. Gondolom a többi válaszoló azért nem érzékeli ezt, mert az emberek nem az ételen és az ajándékokon spórolnak, hanem a körítésen, a dekoráción. Tehát a hipermarketek és az olcsó dekort áruló boltok tele vannak, de más a helyzet, ha megnézel egy virágboltot, vagy más szaküzletet. Nemrég voltam egy lámpa szaküzletben. Egy négy évvel ezelőtti google értékelésben még arra panaszkodtak, hogy mindig sokat kell várni, mert csak egy pénztár van, és mindig tele van a bolt. Most karácsony előtt meg ketten voltunk csak vásárlók egyszerre, pedig tele voltak szebbnél szebb karácsonyi dekorációval. Egyébként Pest megyei, Budapesthez közeli kisvárosokról írtam. A budapesti és nagyvárosi helyzet nem tudom milyen lehet. Egyszer voltam most az adventi időszakban egy budai plázában hétvégén délelőtt. Ott akkor csak a Sparban volt tömeg, a többi boltban inkább olyan átlag hétvégi forgalom. Egyik boltban sem volt nagy sor a pénztáraknál. Viszont sok plázás boltnak van webáruháza is, úgyhogy ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy kevés a vásárlójuk, biztos sokan választják inkább a rendelést.
dec. 13. 20:40
 13/14 anonim ***** válasza:
35%
Ja és még azt hozzátenném, hogy az, hogy nem kapsz valamilyen terméket, az még nem jelenti, hogy azért mert a többi vásárló elkapkodta, hanem simán lehet, hogy egy ideje nem is kaptak utánpótlást belőle. Mindenhol komoly ellátási problémák vannak a Covid óta. Dekor nagykereskedéseknél is többször tapasztaltam, hogy megkésve raktak ki a webáruházukba dekor termékeket, mert késnek a szállítmányok. Például volt, hogy májusban raktak ki új húsvéti tojásokat, vagy januárban kerültek ki a Mikulás figurák. Ha utánaérdeklődtem egy-egy kifogyott terméknek, általában az volt a válasz, hogy valószínűleg pár hónapot is kell várni rá, de pontosabbat nem tud a gyártó sem mondani nekik. Az Ikeában hetekig vadásztam egy csaptelepre, mert folyamatosan készlethiány volt belőle (az ismerősömtől tudom, hogy ott is csúsztak szállítmányok), de az előbb említett lámpaboltban is azt mondták, hogy csak márciusra lesz abból a lámpából, amit szeretnék, mert ott is ellátási problémák vannak. Hogy mi lehet ennek az oka, azt nem tudom.
dec. 13. 20:52
 14/14 anonim ***** válasza:

12-13 ez inkább a környezettudatosabb ünnepek miatt lehet. Régen mi is sok ilyen vicvackot megvettünk, eltört, elszáradt, kuka.

Minek vegyek meg megint egy ilyet? Inkább veszem a cserepes zöldeket, az évekig, sőt évtizedekig eláll.

Ha nem haragszol meg, én ennek örülök. Annak viszont kevésbé, hogy a temu meg a többi szr hely meg visszahozza fillérekért ezt a szeméthalmot meg pazarlást.

dec. 16. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!