Harminc felettiek, ti mennyit segítetek szüleiteknek a karácsonyi készülődésben?
Mennyire fura szerintetek, ha én harminc évesen is segítek, átjárok anyámhoz karácsony előtt pár nappal? Páromnak ez nagyon fura, ő 22-én megy fel csak. Én már most elkezdtem segédkezni a díszítésben. Szerintetek?
Valahogy szeretem minden évben újraélni a gyerekkorom, ez lehet mögötte.
Fura.
Valószínűleg nem boldog és kielégítő az életed, ezért menekülsz vissza a gyerekkorodba.
A pszichológia kulcsszót használtad. Érdemes lenne egyet felkeresni, mert te magad problémákkal küzdesz.
Nem tudom egyébként megérteni mit kell napokig készülődni.
Nálatok lesz a harminc fős család?
Őszintén megmondom, hogy ha ennyi emberre kell főzni, sokkal jobban megéri az előre rendelés.
Mire megveszitek az alapanyagokat, rengeteg idő, energia a főzés, sütés, mosogatás, tároláshoz helyet keríteni. Nem olcsóbb.
Emögött az van, hogy haszontalannak, semminek érzi magát nagyon sok nő, szülő, ezért karácsonykor meggebed, hogy megkapja az elismerést, hogy milyen jó háziasszony.
Valójában senki nem fog benneteket jobban szeretni ettől.
Ezért van az állandó veszekedés a karácsonyi főzés alatt nagyon sok családban. Mert semmi másról nem szól mint a megfelelési kényszerről. Az egész egy szégyenverseny. Mert ha repedt a bejgli, akkor vége a világnak.
Én nem megyek...nem is szeretem a karácsonyt se. Itthon sütök valamit, lesz fa felálítva lányom miatt és ajándék neki. Ennyi.
Aztán ő 25.-én megy anyámekhoz 2 napra.
Semennyire.
Két gyerekem van, férjem, itthon csinálja mindenki a dolgát.
Anyósom nem is tart karácsonyt szinte, anyám meg egészséges no, megoldja magának.
Takarítani nem kell neki eszeveszetten mindig rend van nála, a három fajta sütit meg megsuti egyedül.
Díszíteni is egyedül díszít.
Semennyit, mivel a szüleim már régen meghaltak.
De jó neked, hogy még élnek!
Kérdező, nyugi, van rajtad kívül, aki jóban van a családjával, és nem mindenki gondolja, hogy a szüleit le kell sz.arni és félévente egyszer elég ráézni egy óráa, mint itt szokás.
Én megyek anyuhoz, 70 lesz lassan, ne másszon létrára, ne cipekedjen a boltból. Nekem ez teljesen alap (bár év közben is, nem csak az ünnep miatt). Férjem is így gondolkodik, éppen tegnap vette meg anyunak is, anyósnak is a szaloncukrot a miénkkel együt és el is vitte anyunak.
18 ez mekkora hülyeség 😆. Én heti szinten találkozom anyámmal, de a karácsony egyikünket se érdekli. Se a ki kinek mit vesz, se a kötelező jópofizás meg nyalizás.
Akit szeretek avval év közbe is tartom a kapcsolatot, akit nem szeretek avval karácsonykor se.
Nem cipekedik nálunk senki többet, mint amúgy.
34 vagyok, van 3 gyerekunk. Süteményt mindenki 2-3 félét süt (en, nővérem, anyukam), abbol mindenki annyit, hogy tudjon adni a masiknak is belőle, igy van sokfele suti, de nem kell sokat sütni. Karacsony napjan en vagy a ferjem szoktuk megsutni a halat, tesóm csirkét szokott vinni, a fát az unokak diszitik naluk. Igy csak a levest kell anyukamnak foznie, meg 24-en o fozi az egesz családnak is a halaszlevet, aki mindenki a sajat otthonaban eszik meg.
Ha ott vagyunk, dobok fel valami dekort, vagy az egosort is mi vagy tesomek szoktuk felrakni, de kimondottan emiatt nem megyünk át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!