Harminc felettiek, ti mennyit segítetek szüleiteknek a karácsonyi készülődésben?
Mennyire fura szerintetek, ha én harminc évesen is segítek, átjárok anyámhoz karácsony előtt pár nappal? Páromnak ez nagyon fura, ő 22-én megy fel csak. Én már most elkezdtem segédkezni a díszítésben. Szerintetek?
Valahogy szeretem minden évben újraélni a gyerekkorom, ez lehet mögötte.
Én semennyit. Van saját otthonunk, épp elég azt rendberakni ilyenkor.
Plusz még a decemberi hajtás a melóban, és az ajándékvásárlás.
Baromi sok időd lehet...
Sosem jártam át segíteni, főleg nem december elején, díszítgetni... Ha mondjuk anyum kért valami segítséget mondjuk bevásárlásban, cipekedésben, azt mindig megcsináltam, nem csak karácsonykor.
Hozzá kell tenni, hogy általában csak minket hívtak meg (egyke vagyok), nekünk meg nem volt semmi extra elvárásunk, nem a díszítésért vagy a 20 fogásos menüért karácsonyozunk, hanem hogy együtt legyünk.
Normális 30 éves a saját családjával készül az ünnepre. Vagy akkor oké még, ha a szülők nem képesek maguknak karácsonyt készíteni. De ha anyád dolgozik és nem akar már a mézeskalácsnak fogni, akkor hagyd rá. Igaza van, hogy nem Szent András napjától kell készülni a rokonáthívásra.
Aztán meg vannak a meleg karácsonymániásak, akik mindenszentekkor a toltottkaposzta alatt már a műfenyőt szedik le a padlásról, nehogy unatkozzon szegény ott.
Kérdező, minek rakjátok el ennyi erővel? Nem lenne menő a fa alatt fekve nézni az augusztus 20.ai tüzijátékot?
Amúgy nálunk úgy megy, hogy aki karácsonyozni akar, ő csinál meg mindent(takarítás, sütés, főzés) nem terheli a többiekre
Nem értem mit kell annyit készülődni, elvégre év közben is takarít az ember, rendszeresen, nem karácsony előtt rámol.
Én kitettem világító csillagokat az ablakokba, van az asztalon koszorú, gyertya, pár dísz, egy sarokvázára ami mindig a sarokban áll, tettem angyalhajat es színes égősort. Egyedül élek, a nagykorú lányommal, apukám anno nagy fákat hozott haza, illatosakat, most nincs ki hozzon es nem is lesz. Isten nyugtassa.
Majd sütök bejglit de csak azert mert külföldön ahol lakom, nem lehet kapni, különben vennék. Meg töltöttkáposzta es esetleg majonézes borjúhúsos saláta. Ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!