Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Mennyire jellemző még a...

Mennyire jellemző még a családotokban a karácsonyi túlfőzés, túlköltés felesleges ajándékokra, túlhajszoltság, mert 10 féle dolgot kell csinálni, stressz?

Figyelt kérdés

Ilyenkor mindig szembejön a Facen mindenféle "ne főzz 10félét" jellegű felhívás, de én egyáltalán nem látom, hogy manapság ez a valóságban jellemző lenne. Mármint az, hogy az emberek túlhajszolják magukat.

Sok ismerősöm már rendeli a kaját/sütit , nem maga főzi. A legtöbb helyen csak a gyerekeknek ajándékoznak. A fát 2-3 nappal korábban feldíszítik. Ilyesmi.

Mi pl. szeretünk sokfélét főzni karácsonyra, mert sokan vagyunk és 3 napra megvan akkor a kaja, de előre készülünk, a párolt lilakáposzta pl. már a fagyasztóban van, karácsony napján már csak a frisseket dobjuk össze, meg mindenki hoz is valamit. Süti is csak 2féle van, édes meg sós. Szóval meg mi, akik amúgy nagycsaladban karacsonyozósak vagyunk, mi sem hajszoljuk túl magunkat 10féle kajával, sütivel, nem ajándekozunk,csak a gyerekeknek.

Nem rohanunk, hanem miközben mondjuk anyósommal rakjuk össze a friss kajákat, a többiek játszanak, karácsonyi film megy, bármi.

Mennyire jellemző ez még szerintetek manapság?

dec. 4. 09:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
65%

Nem jellemző. Van étel, ital, süti, de semmi túlzás. Nincs stressz. Jól érezzük magunkat, pihenünk. Ajándékozás csak a legszűkebb körben, így az sem megterhelő.

Nincs utazás, sose látott rokonok látogatása.

dec. 4. 17:53
 12/17 anonim ***** válasza:
72%
Na aki nem csinál nagy felhajtást a karácsonyból az egyből le van pontozva...
dec. 5. 08:59
 13/17 anonim ***** válasza:
30%

12, nem azért van lepontozva, mert nem csinál felhajtást. Azért, mert nem bírja ki, hogy be ne szóljon...

Nincs stressz. És, aki főz, annál biztosan van??? Aki nem főz, annál biztosan nincs? Aki süt és főz, az nem érezheti jól magát?

dec. 5. 13:07
 14/17 anonim ***** válasza:
38%
#13 Azok is a kerdesre valaszoltak. Erdemben! ;-)
dec. 5. 13:50
 15/17 anonim ***** válasza:
35%
Én a sajat csaladomba nem vittem tovább a zabálás “kulturájat”, egy főfogás van. (gen Y vagyok)
dec. 5. 23:25
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Biztos nem véletlen ez a sok poszt róla. Mi másik városban élünk a férjemmel. Ha anyósékhoz vagy anyámékhoz megyünk ott alszunk mert 1 napra felesleges menni. Viszont ha mindkét helyen van kaposzta vagy sülthús meg bejgli szerinted nem unjuk már a végére? Egy időbe volt 2 féle bejgli mibdket helyen de egy rahedli menmyiség. Tukmálták hogy vigyük haza, hát a végét húsvétkor vettük elő a fagyasztóból hogy fogyjon már el. Na ez tök felesleges. És nem 20 féle süti volt caak ez de mégis. Arról nem is beszélve hogy hol van amit mi magunknak szeretnénk megsütni..idén mpndtuk hogy nem kell annyi, senki nem akarja 2 hétig enni.
dec. 6. 18:18
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

Szokás - a tágabb családban, én nem hozom ezt a "hagyományt", részben mert a franc nem fog órákon át a konyhában ácsorogni.

A fenéket, akkor inkább leülünk, megnézünk egy filmet a vőlegényemmel, vagy elmegyünk sétálni 2-3 órát - ezerszer értelmesebb időtöltés.

dec. 7. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!