Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Hogyan telik nálatok az...

Hogyan telik nálatok az adventi időszak? Egyáltalán tartjátok-e?

Figyelt kérdés

Jövő hét vasárnaptól kezdődik a Karácsonyt megelőző adventi időszak, és arra vagyok kíváncsi, hogy kinek hogy telik, mivel várja az ünnepet, ilyesmi.

Én vallásos vagyok, így ilyenkor mindig készítek adventi koszorút és igyekszem kicsit mindig elcsendesedni (bár a mai világban ez egyre nehezebb... :D), hogy mire elérkezik az ünnep, akkor a hangulat is meglegyen.

Nektek hogyan telik a várakozás? Nyugodtan írhat bárki, mert mindenki válaszára kíváncsi vagyok.

nov. 24. 08:37
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
Én nem tartom,de hiányzik a koszorú. Olyan hangulatos volt régen hittanon meggyújtani vagy a suliba péntekenként :D
nov. 24. 09:29
 2/11 anonim ***** válasza:
32%
Sehogy, felesleges pénzkidobálás minden évben egy szentfazék marhaságra. A kereskedők jól járnak az biztos, nemhiába kezdik el az árusítást már szeptember végén a sok lomhoz. Régen volt varázsa a karácsonynak, de az hogy már október elsején karácsonyi zenéket nyomatnak... teljesen hidegen hagy már az ünnep, lévén hogy csak biznisz van ebből is.
nov. 24. 09:30
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi tartjuk

Mi készítjük a koszorút és az ajtódíszt. Van egy betlehemünk, aminek a figuráit vasárnapról-vasárnapra töltjük fel.

Készítettem egy alternatív adventi öröknaptárat, ami nem dec 1-24-es, hanem az adott év adventjének heteihez igazodik.

A többi karácsonyi dekorációt Miklós napján tesszük ki (és Vízkeresztig maradnak).

nov. 24. 10:09
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi mindig nagyon készülünk rá.

Adventi koszorút mindig gyújtjuk, akkor kicsit elcsendesedünk.

A gyerekeknek adventi naptár van, saját készítésű, apróságokkal.

Illetve a kis elf manó harmadik éve költözik be hozzánk és csíntalankodik.

nov. 24. 12:03
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! :)
nov. 24. 14:48
 6/11 A kérdező kommentje:
Kedves 2-es! Abban egyetértek veled, hogy nagyon rossz az ünnepi hangulat szempontjából, hogy egyes helyeken már októbertől karácsony van… Én ezért igyekszem tudatosan is kizárni ezeket, ahogy lehet. Erre például nagyon jó alkalom az adventi időszak, szerintem. Legalább a saját életemben (házamban) meglegyen egyfajta várakozás. Így nekem általában mindig meghitten telik az a néhány nap.
nov. 24. 14:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Adventi koszorú készítés alap. Ez egy családi program is egyben.

Vasárnaponként gyertya gyújtás, mellette elolvassuk valamelyik evangéliumot Krisztus születéséig, aztán tartunk a csendességet, hálaadó imádkozást.

nov. 24. 18:35
 8/11 A kérdező kommentje:
Szuper! Köszönöm! :)
nov. 24. 23:02
 9/11 anonim ***** válasza:
50%
Én az adventet nem tartom, csak a karácsonyt. Én egyébként is mindig el vagyok csendesedve, ilyen a természetem.
nov. 25. 15:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Tartjuk, nekünk ez böjti időszak. Nem olyan szigorúan, mint a nagyböjt, de imával, jócselekedetekkel, adott esetben lemondásokkal készülünk az ünnepre.

Van adventi koszorúnk: én a templomban szoktam venni, mert jótékony célra megy az ára. Vasárnaponként a családi körben meggyújtjuk az adott gyertyát, mindig más készül (pont négyen vagyunk): verssel, elmélkedéssel, zenével, stb.

nov. 25. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!