Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Hogyan éltétek meg az első...

Hogyan éltétek meg az első karácsonyt egy családtagod elvesztését követően?

Figyelt kérdés
nov. 19. 23:11
 1/9 A kérdező kommentje:
* családtagotok
nov. 19. 23:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem véletlenül mondják: gyászév.

A szerettünk halála után egy év alatt lezajlik minden olyan esemény, évforduló, családi és nagyobb ünnep ( születésnapok, névnapok, karácsony, stb.), amikor mindannyiszor szembesülünk, hogy Ő már nincs velünk.

Megemlékezünk róla és minden elment szerettünkről. Mi karácsony előtt is ki szoktunk menni a temetőbe egy kis koszorúval gyertyát gyújtani.

Este pedig nem csak a jelenlévőkre “koccintunk” a szeretet jegyében, hanem azokra is, akik már nincsenek velünk fizikailag, de a lelkünkben mindig megmaradnak.

nov. 19. 23:24
 3/9 anonim ***** válasza:
94%

Nekem meghalt egy háziállatom karácsony előtt 1 héttel pár éve. Ő akkor 6 éves volt.

Én teljesen összeroppantam, pedig "csak" egy állat volt ahogy a családom mondta

Nekem ő is családtag volt:/

nov. 20. 05:16
 4/9 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
100%
Helyzetfüggő. Egy-egy nagyszülő hiánya pl. kevésbé érződött a nagy családi összejövetelen, mint mondjuk apámé, aki gyakran a középpont volt.
nov. 20. 06:37
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyszülő, szüleim testvérei már elhunytak az évek során. Azok a karácsonyok kicsit mások voltak. Sokat beszélgettünk róluk, előjöttek a régi vicces történetek. Így könnyebb volt feldolgozni is.
nov. 20. 08:51
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindent megváltoztatott tekintettel arra, hogy a nagypapám volt a főszervező a családi karácsonyokon. Ő sütötte a legfinomabb halat, ès ismert kívülről minden karácsonyi èneket. Azóta már nincs együtt az egèsz család szenteste, mert senki nem tudja vállalni, hogy ennyi embert vendègül lásson.
nov. 22. 01:07
 7/9 anonim ***** válasza:

A nagyszüleim halála nem érintett meg annak idején. Ugyanúgy ment tovább az élet.

A kutyusaimé viszont nagyon. Évek után is elsírom magam ha a képeiket nézegetem. Nagyon hiányoznak. Nekünk ők családtagok voltak és kész. Számomra semmit sem jelentenek olyan emberek pl akik azt mondják hogy csak kutya vagy csak macska vagy akármilyen kisállat.

Számomra egy ember nem lesz több vagy értékesebb csak attól, hogy egy fajba tartozunk.

Érző emberek vagyunk akik tizenéven keresztül éltünk velük, gondoztuk, neveltük, etettük, játszottunk velük, szerettük őket, orvoshoz víttük ha betegek voltak, vigyáztunk rájuk. Több szeretetet kaptam a kutyáimtól, mint bizonyos vérrokonaimtól.

A nagyszüleim meg pl amíg velük voltam gyerekkoromban, vertek és üvöltöztek velem, meg bezártak étlen szomjan a szobába 1-2 napra is ha 4esnél rosszabb jegyet vittem haza.

Hát nem kérdés, hogy a kutyáimat szerettem jobban.

A szeretet nem attól függ, hogy ember vagy állat a célpontja.

nov. 23. 03:12
 8/9 anonim ***** válasza:
2021 december 20.-án meghalt az apám.Kb sehogy.Mivel én voltam az egyetlen gyereke így egy rakás ügyintézés volt kezdve attól hogy hibásan álították ki a halotti bizonyítványt,haza kellet őt hozatnom,hogy két ünnep között el tudjam temettetni.Gyászolni nem volt időm nemhogy karácsonyozni.Teljesen átlagos volt akkor az a három nap.
nov. 25. 12:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Én ezt most fogom tapasztalni, ráadásul mind a kettőt elveszítettem és a kapcsolatom is bedöglött. Amilyen jól indult 24, úgy taszított le.
nov. 27. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!