Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Aki nem szereti a Karácsonyt,...

Aki nem szereti a Karácsonyt, miért érez így?

Figyelt kérdés
nov. 19. 11:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%

Én gyerekkoromban nagyon szerettem a karácsonyt, még utána is, amikor - bár már felnőtt voltam - de a szülői házban laktam még. Pedig nem voltunk egy olyan hű de milyen család, hétköznapokon voltak viták, stb, de karácsonykor mind a négyen (szülők, tesóm és én) odatettük magunkat, összesegítettünk, és állt a karácsonyfa gyönyörűen feldíszítve, alatta az ajándékok, konyhában a finom ételek és sütik, és minket is teljesen átjárt a hangulat, már a rákészüléssel is. (Mi amúgy karácsonykor a 24-25-26-át mindig így négyesben töltöttük, nem volt vendégség, és mi sem mentünk.) Jó volt így, nyugi karácsonyok voltak.

Amikor férjhez mentem, és saját családom lett, valahogy a varázsa veszett el az egésznek. Persze tudom, hogy felnőttként át kell tudni billenni az ajándékozott, fogadó szerepéből az adó szerepbe, és megtalálni ebben is a szépet, de igazából sosem volt már olyan egyetlen karácsony sem, mint a szülői házban. Teljesen más, amikor nekünk kell az egészet megteremteni. És nem, ezen a gyerekek csillogó szeme sem változtat sokat, mert valami már nincs meg, és már nem is lesz.

Nekem ezért szomorkás (de nem gyűlölöm).

nov. 19. 16:14
 12/17 anonim ***** válasza:
89%
Na igen, a kötelező rokonlátogatástól a falra másztam alkalomtól függetlenül is, de karácsonyra kitalálni, mit vegyünk annak, akivel amúgy az év nagy részében nem is voltunk kapcsolatban kész kínzás volt.
nov. 19. 18:16
 13/17 Metionin ***** válasza:
83%
A felhajtás és a képmutatás miatt, plusz nem vagyunk vallásosak. Gyerekkoromban is a szünet miatt vártam, meg kórusban énekeltem és mindig sok koncertünk volt ebben az időszakban. Azokat szerettem de maga a karácsony, főleg a vallásos meg a családos jópofizós vonzata sosem érintett meg. Mióta felnőtt vagyok és elköltöztem, nem is tartom, párom sem, igaz ő el szokott menni a családi képmutatásra (bár utána egy hétig heveri ki a traumát) de itthon esze ágában sincs foglalkozni vele.
nov. 19. 20:32
 14/17 anonim válasza:
32%
A Némedi György tehet mindenről
nov. 19. 23:15
 15/17 anonim válasza:
0%
A Küklopszi Kenyeres Józsi
nov. 19. 23:16
 16/17 anonim ***** válasza:
77%

Nekem anyum pár hónapja halt meg ...èn ezèrt sem várom a karácsonyt...főleg , hogy már apum sem èl, sem nagyszülők .. Pedig mèg fiatal nő vagyok de már magamra maradtam...😞

Depizni fogok!

nov. 20. 08:25
 17/17 A kérdező kommentje:

16: Nagyon sajnálom, részvétem neked. Szerintem Anyukád sem akarná, hogy szomorkodj, tudom, nehéz ilyenkor, az enyém 14 éve halt meg, emlékszem, milyen volt az akkori időszak.

Talán ha nem is vidámkodni, de a lelkednek jót tenne, ha szép dolgokkal vennéd körbe magad, vennél olyan dolgokat, amik örömet okoznak, bekuckóznál a tv elé vígjátékokkal, kicsit feldobná a hangulatodat. A depi csak lehúz, ne hagyd magad. :o(

nov. 20. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!