Aki nem szereti a Karácsonyt, miért érez így?
A környezetemben akik nem szeretik a karácsonyt azoknak mind gyerekkorából adódik.
Rossz emlékek.
Van egy ismerősöm akit az apja ütött vért , de karácsonykor egy napra visszafogta magát és elvárta, hogy a boldog család képet mutassák. Gyűlöli a karácsonyt.
Sosem szerettem, fölösleges macera az egész, csak arra megy ki, hogy az emberek minél többet vásároljanak, költsenek többet, mint amennyit megengedhetnek maguknak. Megy a nagy álszenteskedés, hogy mindenki milyen kedves, közben agyon taposnak a boltban. Mindenhol rohadt sokan vannak, rettenetes a karácsonyi vinnyogás a rádiókban.
Úgyhogy engem már novemberben a frász kitör egész január végéig bloah.
3: Megértelek, mi is ketten vagyunk, nálunk sincs szeretet meg ünnepi hangulat, de én azért magamban igyekszem szépnek megélni az ünnepet.
Próbáld te is kizárni azt, hogy a média mit sugall, egyrészt az csak kirakat, máshol is vannak gondok, nem sok helyen megy az a csodás Karácsony, amit mutatnak, másrészt magadban éld meg, keress valamit, ami szép az ünnepben, és annak örülj. Ez lehet egy jó kaja, egy jó film, bekuckózva a meleg lakásba, sok dolognak lehet örülni ilyenkor is.
És végül vedd azt, hogy legalább nem kell műmosolyt magadra erőltetve bájcsevegni meg rokonlátogatásokra járni, amikor rohadtul nem lenne kedved hozzá. :D
Azért mert régen bántalmazó környezetben nöttem fel, amikor védekeztem a pofonoktól, nadrágszíjtól, fakanáltol amikor azért kaptam mert béna voltam a szüleim szerint takarításban. Én mindig visszaordibáltam és kitéptem a kezükből amivel vertek.
Így én voltam aki balhézott karácsonykor. Talán legközelebb hagyni kell magam.
gyerekkoromban nem szerettem. Minden évben ugyan az volt a sablon. Kötelező rokonok, képmutatás, holott egész évbe le se szartuk egymást. Emellett sosem kaptam semmi értelmeset. Vagy zoknit, vagy a sulira ceruzát. Holott tellett volna jócskán többre is anyáéknak. Mikor mentem vissza a suliba, mindig első nap arról szólt, ki mit kapott. Zoknit... Mindig kiröhögtek.
Mikor nagyobb lettem, maradt ugyan ez. Zokni meg a tusfürdő. Kisebb tesóim meg ilyen játék-olyan ruha...(15 és 17 év van köztünk). A kötelező pofavizit még itt is megvolt.
Emellett semmi karácsonyi hangulat. Se egy dísz otthon, se egy karácsonyi vásár, semmi.
Mikor elköltöztem, megfogadtam, onanntól boldog lesz a karácsonyom. Díszítés, karácsonyi vásár, zenék, boldogság.
1-2 évig meg is volt :D majd hozzámentem a grincshez :D
Az első éveink arról szóltak, hogy én próbáltam a hangulatot hozni, ő meg utált mindent is.
Őt az anyja 8 évesen szenteste napján kitette otthonról. Azért, mert azt merte mondani, hogy hiányzik neki az apja. Hát akkor mejen.... Így a szentestét apóssal a vasúton töltötte.
Viszont amióta gyerekek vannak, azóta velük próbálom a karácsony szellemét éltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!