Családok, történt olyan hogy betegen töltöttétek a karácsonyt?
Mi 2022 és 2023 karácsonyán is covidosak voltunk (meg 2022 húsvétkor is...)
Idén már nem is merek reménykedni, hogy megússzuk. Később ünnepeltünk, januárban, hogy biztosan ne fertőzzünk meg senkit.
13 más betegségekkel mi is így vagyunk és előtte a koviddal mi is.
Most is sokan betegek, nekünk soha nem esett karácsonyra, de előtte években, szezonban október november folyton bekaptuk, mert mindenki beteg volt a munkahelyünkön.
Egyik évben 23-án jöhettünk haza a kórházból, mert férjem határszolgálatból hazacipelt valami rettenetes hányós-hasmenős fertőzést, 5 napig kórházban voltunk. Aztán 25-én reggel bárányhimlősen kelt a fiunk.
Pár év múlva 24-én jöhettünk haza a kórházból, mert kislányunk előtte egy héttel hatalmas epilepsziás rohamot kapott, lélegeztetőgépre került.
Mindkét évben szolidabb volt az ünnep, egyféle ételt főztem és vendégek nem jöttek. De a karácsonyfa ugyanúgy titokban készült, ajándékozás, közös játék ugyanúgy megvolt.
Kisebb betegségek is voltak egy-egy évben, de azok nem befolyásolták az ünneplést.
Nálunk a gyerekek minden évben betegek, amióta megvannak. 23-án elkapnak valami hányós vírust a többi kölyöktől, és 1 hét mire kijönnek/kijövünk belőle. Nálunk hozzánk jön a nagycsalád, szóltunk előre, hogy betegek a gyerekek, ne halasszunk - e, azt mondták, hogy vállalják a kockázatot. A fele banda a következő 3 napot végighányta, a másik fele megúszta. :D Én abszolút semmit nem tudtam főzéssel, sütéssel foglalkozni, nem is érdekelt, mert még picik a gyerekeim (1 és 2 év), teljesen ki voltam borulva, hogy milyen rosszul vannak. Úgyhogy a karácsonyból végül én teljesen kimaradtam, épp csak annyira számított, hogy itt buliznak, hogy nem fértem hozzá a Nurofenhez a konyhaszekrényben.
Remélem idén megússzuk, mert rémálnok kergetnek tőle azóta is, olyan szörnyű volt. Pláne, amikor én is elkaptam.
Tavaly karácsonykor bekaptam a covidot.
Egész család lett tesztelve de csak én voltam pozitív.
Viszont pont utána nap indultunk volna az ország másik felére rokonokhoz.
Még másnap reggel is lettek tesztelve a többiek, akkor is negatív mindenki. Így meggyőztem őket hogy menjenek, én majd elleszek egyedül. Nehezen, de sikerült rávennem őket.
Anyukám még bevásárlt nekem mindenből rengeteget és minden nap beszéltünk skypon.
Viszont egyedül töltöttem tavaly életemben először a karácsonyt, 18 évesen.
Még az első Covid hullám alatt volt, amikor szüleim, bátyám és a jegyese kapták el. Szegény (most már) sógornőm gondolta leugrik egy hétvégére tesómhoz, de pár hét lett belőle... :D Ez még akkor volt, amikor ellenőrizni jártak, hogy tartják-e a karantént. Szüleim meg bátyám hamarabb "szabadultak", de szegény sógornőm pont december 31-én éjfélkor lett csak szabad. Azóta is szoktunk viccelődni, hogy vigyázzon a "leugrok egy hétvégére valahova" kijelentéssel. :D
Na de visszatérve a Karácsonyra: én akkor külföldön tanultam és így nem is tudtam hazamenni szüleimhez a karantén miatt, így öcsémhez mentem a lakásunkra. Kicsit szomorúak voltunk, mert öcsém is készült nagyon haza, én is. Gyakorlatilag utazás előtt 1-2 nappal derült ki a fertőzés. Úgy lett volna, hogy ketten maradunk Szenteste a lakásban, de aznap váratlanul eljött értünk a sógorunk, hogy töltsük náluk az ünnepeket. Így végülis jól sikerült az ünnep, ha kicsit máshogy, mint szoktuk, mert elmaradt a szokásos nagycsaládi összejövetelünk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!