Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Más is megőrül a karácsonyi...

Más is megőrül a karácsonyi rohangálástól?

Figyelt kérdés

Sajnos a férjemmel mindkettőnk családja messze lakik egymástól, nem szól másról a karácsonyunk, csak arról, hogy at ország egyik feléből rohanunk a másikba. Meghitten egyáltalán nem tudunk karácsonyozni már évek óta, azt hittem ha lesz gyerekünk, jobb lesz a helyzet, de 1 éves gyerekkel is ugyanúgy rohanás az egész mint az előző években. Sajnos mindkét részről olyan allapotban van az egyik szülő, hogy ők nem mobilisak, ráadásul nálunk ilyen sokan el sem férnénk.

Ti hogy oldjátok meg, hogy kevesebb stresszel járjon az egész?

2023. dec. 23. 10:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%

Utazzatok el mindig karácsonykor. És akkor nem kell menni.

Majd megszokjak.

Látogatni pedig bármikor lehet őket, ahhoz nem kell húsvét, vagy karácsony.

2023. dec. 23. 10:54
 2/13 A kérdező kommentje:
A férjemnek fontos, hogy mindig menjünk ilyenkor a szüleihez. Igazából én vagyok az aki kezd besokkalni, valamint a gyerek is sokkal nyűgösebb ilyenkor, így neki sem gondolom hogy olyan jót tesz 4 nap alatt összesen 1200 km autózás
2023. dec. 23. 10:57
 3/13 anonim ***** válasza:
91%
Akkor menjen a párod egyedül. Nálunk, hiába nagy a család, csak tesómmal jártunk össze. Mióta új párja van, megszakadt a kapcsolat. 2-3 éve kezdünk újra beszélgetni, de int egy idegen kb. Jelenleg is ma megyünk a szüleimhez a gyerekem miatt, hogy ott tudjanak karácsonyozni, mert a tesómék elutaznak a csaj rokonaihoz 2 hétre. Így a mai napom is elúszik a fenébe, mert oda kell vinni a gyereket, el kell intézni pár apróságot, majd délután ismét vissza kell menni ajándékozni. Utálom az egészet, főleg, mert mindig közbejön valami..
2023. dec. 23. 11:18
 4/13 anonim ***** válasza:
89%

Pedig más megoldás nincs, valamelyik szülőt ki kell hagyni vagy más időpontra tenni, ha ez neked így megterhelő és tényleg változtatni akarsz. Pl. szenteste és karácsony napján csak ti otthon, 26-án a párod szüleihez. Talán a saját szüleiddel jobban meg tudod beszélni a problémádat és megértik, ha kicsit átszervezed a megszokott karácsonyi menetrendet. Pl. saját szülőkhöz mehetnétek kicsit korábban az adventi időszakban, hiszen egyre több helyen szokás már december elején vagy közepén fát állítani. Vagy őket hagyjátok szilveszter környékére. Az ünnepektől függetlenül milyen gyakran látogatjátok őket? Valahogy úgy kellene karácsony előtt vagy után időzíteni, amikor amúgy is mennétek a megszokott gyakorisággal.

Amúgy ez másoknál is így van, jönnek és mennek, csak mindenki máshogy éli meg, egyiknek teher, másiknak jó buli a rokonlátogatás.

2023. dec. 23. 11:28
 5/13 anonim ***** válasza:
63%

1) Miért mentek, ha be vagytok sokallva?

2) Ha tudjátok, hogy mentek és ez nehéz, akkor miért költöztetek messzire?

Nincs több kérdésem.

2023. dec. 23. 12:05
 6/13 anonim ***** válasza:
88%

Na, én pontosan ezért jelentettem ki az első közös ünnepünkön, hogy ne is szoktassuk hozzá a két rokonságot a rohangáláshoz, ebben én nem veszek részt, mert csak mi szívjuk meg pár év múlva x gyerekkel. Nyugodt, békés, meghitt ünnepet szeretnék teremteni a gyerekeimnek, nem rángatni szerencsétleneket, hogy a mamák örüljenek.

A párom persze mehetne, ha akarna, de ő is velünk szeretne ünnepelni itthon.

2023. dec. 23. 12:45
 7/13 A kérdező kommentje:

5-ös

Azért költöztünk "messzire" , mert Budapesten lettünk egyetemisták, majd itt is kaptunk mindketten munkát és szeretünk itt élni + ingatlant is itt vettünk. Férjem szülei Baranyában élnek zsákfaluban, ahol nincs semmi, enyémek pedig Nyíregyházától kijebb, már a határ mentén. Egyikünk sem akart a szülőfalujában maradni. :) De nem is ez volt a kérdés.

2023. dec. 23. 13:28
 8/13 anonim ***** válasza:
Az eddigi válaszok között találtál használható javaslatot?
2023. dec. 23. 14:06
 9/13 anonim ***** válasza:
79%
Úgy, hogy nem rohangálunk gyerekkel. Majd megyünk karácsony után nyugiban.
2023. dec. 23. 15:01
 10/13 anonim ***** válasza:

Na, én ezért nem akartam megint "közös" karácsonyt. (Rendszeresen kivonom magam úgyis. Ateista családban minek ünnepelni?)

Ha a párommal nem állapodhattunk meg - és nem köthettünk házasságot ugye - akkor minek örüljek igazán?

Nálunk már nem lesz gyerek. A rokonoknál lesznek utánpótlások még.

2023. dec. 23. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!