Van olyan hagyományod, amit minden évben megtartasz karácsonykor?
Karácsonyi zenék hallgatása novembertől.
Karácsonyi zenére főzni 24-én.
Karácsonyi ebéd után sétálni a városi parkban a családdal, amikor jó idő van. Volt olyan, hogy kardigánban, szikrázó napsütésben sétáltunk.
Dec. 24-én este, mikor már mindenki alszik leülök a földre a feldíszített karácsonyfa elé, villany lekapcs, csak a karácsonyfa égők világítanak és magamban végig gondolom az egész évemet. Mi az, aminek örültem, mi az, aminek nem. Mit szeretnék jövőre, mitől félek, stb. és hálát adok minden pozitív dologért, ami a családommal történt. Igazából semmi spiri dolog nincs ebben, nem vagyok vallásos meg ilyenek. Gyakorlatilag a karácsonyfának “mondom” ezeket a gondolatokat. Ez a szokásom már kb 10 éves korom óta megvan és minden évben megcsinálom kivétel nélkül.
35/F
23-án díszitem fel a fát. Gyerekkoromban mindig így csináltuk anyával.
Cukorbeteg vagyok, plusz nem vagyok valami konyhatündér, de minden évben megpróbálkozok valamilyen tipikus karácsonyi süti diabetikus verzióját megcsinálni. És mindig rossz lesz :D
Igaz nem karácsonyi hanem december eleji: már 7 éve dolgozom a munkahelyemen, és kolleganőmmel mindig mi ketten díszítjük fel a céges karácsonyfát.
Illetve szintén minden évben mikuláskor egy másik kollégámmal beöltözünk mikulásruhába (nekem is hoz női mikulás lány jelmezt), és körbejárunk a kollégákon és mindenkinek adunk kis csokit, szaloncukrot (ezeket mindig saját zsebből fizetjük).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!