Mik azok a hagyományok, karácsonyi szokások,amelyeket egy családtagotok,rokonotok halála után is tovább visztek, nem mondtok le róla?
Szerencsére olyan családtagom nem halt még meg akitől bármit is tovább szeretnék vinni hagyományként.
Olyan van amit már rég átvettem. A szaloncukrokat nem tesszük fel a fára, mint ahogy gyerekkoromban szokás volt, hanem csak külön vannak egy tálban (vagy többen). Vicces volt ugyan úgy visszacsomagolni a szaloncukrokat a fán, hogy ne látsszon rajta, hogy már üres, de így sokkal egyszerűbb.
Egy másik szokás van amit meg fogunk tartani szerintem, mindig készül valamilyen káposzta is a karácsonyi menü mellé, húsos vagy töltött káposzta, amit aztán szinte senki nem kér, mert a többi kaja untig elég volt. De ha egyszer nem lenne ott a káposzta lehetőségként, az hiányozna, pedig idén se ettem belőle.
Inkább saját szokásaink vannak és abban reménykedem valamit tovább visznek majd belőle a gyerekeim a maguk családjába is majd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!