Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Vannak itt akik a karácsonyt...

Vannak itt akik a karácsonyt nem igazán szeretik?

Figyelt kérdés

Mindjárt itt van, 2 - 3 hónap. Hamarosan durrogtatnak, bevásárlás, csomagolás minden, előretervezés, főzés, pénzbeosztás, mert rá újév is.

Gyerekkorban egyik kedvencem volt, de már csak unalmas az egész.

Nem olyan mint régen volt..

2023. okt. 12. 16:47
1 2 3 4
 21/33 anonim válasza:
93%
Mindennél jobban utálom. Idióta módon pánikvásárolnak az emberek, tapossák egymást. A világ leg anyagiatlanabb, önzeenebb emberének születésnapjából megcsinálták a világ legjobban anyagias, költekezős ünnepét. A szeretetről kéne szólnia. Nem egymás letaposásából. 26L
2023. okt. 13. 13:47
 22/33 anonim válasza:
83%

Én imádom.

Nagyon szeretek plázába menni mert ha tömeg van az számomra azt jelenti,hogy sok ember van szeretve.

Sok embert fognak megajándékozni.

Engem ez jóérzéssel tölt el.

2023. okt. 13. 14:16
 23/33 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem mindenkinek olyan az ünnep, amilyenné teszi.

Engem nem zavar, hogy van, ahol már most van karácsonyi holmi, eláll két plusz gömb a szekrényben...

Már most tudom kb, mit fogok főzni, úgyhogy ha lesz jó sok hozzá valahol alapanyag, megy a fagyasztóba, spájzba. Nem fogok dilisen decemberben kapkodni...

2023. okt. 15. 20:02
 24/33 anonim válasza:
87%
kifelyezettem utálom én gondoskodó tipus vagyok akkor olyankor az nekem képmutatásnak látszik így nem szeretem ha van kiről gondoskodni abban az időban akkor jöhet vagy valakinek jót tenni ugy hogy nem az adott percben hanem mondjuk 23.ától-03.áig akkor igen de ilyen már régen nem volt.
2023. okt. 16. 11:52
 25/33 anonim ***** válasza:
95%

22

Mondjuk valahol talán irigyellek, hogy elviseled a brutális tömegnyomort, nekem erős szenvedés, pláne, hogy mindenki, de mindenki önző és decemberben még a szokásosnál is idegesebbek.

Viszont NEM, a legkevésbé se jelenti azt, hogy sokan vannak szeretve....

Az ajándékozás sokszor arra van használva, hogy megmutassuk, hogy látod, nekem erre tellik és látod, milyen gavallér vagyok!?

Ezen felül sokszor családtagok annyira nem ismerik egymást, hogy fogalmuk sincs, minek örülne a másik.

Csak arra jó az ajándékozás, hogy még kevesebb pénzed és alvásidőd legyen. Meg még többet szenvedj az agyonfűtött, levegőtlen plázákban annyi idegen ember túlzott köuelségét elviselve, amennyi egy életre elég.

Egyébként sokszor barátoktól szeretek ajándékot kapni, de ők sokszor kifejezetten tudják, minek örülök (ami akár pl egy kézzel készített dísz).

2023. okt. 16. 12:02
 26/33 anonim ***** válasza:
96%

Nem szeretem. Nekem az utolsó jó karácsonyom akkor volt, amikor még a szülői házban laktam. És talán még az első karácsony a férjemmel, azt már vele töltöttem és a két gyerekével. Meghitt volt és szép.

Utána már minden olyan szar volt, mi még csak kijöttünk, de a gyerekei feszegették a határokat, aztán el is váltam.

Azóta új párom van, de a régi karácsonyok hangulata soha nem jött vissza, akkor sem, amikor saját gyerekem lett. Most meg már ő is távol van, a Föld másik felén, ketten vagyunk csak évek óta, nem is tartjuk (rokonoknak nem fogok ugrálni, készülődni). Nálunk a karácsony lazulás, pihenés, nem akarunk - és nem is kell - megfelelni így senkinek.

2023. okt. 16. 12:30
 27/33 anonim ***** válasza:
95%

Régebben nem szerettem, igazából totál semleges volt. A legkevésbé a szervezést szerettem, mikor menjünk a férjem rokonaihoz, mikor az enyémekhez, hozzánk jön-e valaki, stb. De maga a karácsonyi hangulat az úgy tetszik, a fények meg a sok giccses dísz nekem bejönnek. Kicsit elviselhetőbbé teszik a sötét téli napokat. Az ajándékozást felnőttek között elvileg kilőttük, gyakorlatilag a felmenőim néha adnak nekem, nekem meg kellemetlen ha nem vettem nekik semmit. De a férjemmel meg az ő családjával tényleg tudjuk tartani hogy nincs ajándék, ez jó.

Idén már van nálunk gyerek, majdnem egy éves lesz akkor. Úgyhogy most már fontos hogy nekünk hármunknak csináljak egy szép karácsonyt. A többit meg majd meglátjuk.

2023. okt. 17. 16:07
 28/33 anonim ***** válasza:
94%
Felnőttként más mint régen. Másabb mint 20on évesen is. Amit többen is írnak hogy tolongás a bevasarlaskor, karacsonyi agyonismételt zene mar kb szeptemberben, kényszeredett látogatások, ajándékozások..na ezt én is utálom és próbálom megúszni. Kiábrándíto amikor azt hallom a tescóba a kiégett anyuka szájából hogy xy nak vegyunk még valami szrt aztán menjünk..na ideáig nem akarok eljutni. De magát az ünnepet nem akarom útálni emiatt. Nehogymár mások meg a tarsadalmi hülyeségek elrontsák.
2023. okt. 18. 15:39
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan egyedülálló vagyok, de ha lenne családom, vagy csak párom, akkor szerintem úgy csinálnám, hogy év közben megvenném mindenkinek az ajándékot apránként, így minden meglenne még bőven kari előtt.

Karácsony előtti hetekben úgyis szoktam túlórázni, hétvégén is, így akkor különben sem férne bele, hogy járjam a boltokat. Max. karácsonyi édességeket, díszcsomagolású ezt-azt kéne csak beszerezni akkortájt, hiszen ilyesmi nem kapható egész évben.

Nem vagyok egy nagy főzős, sütős pláne nem, úgy oldanám ezt meg, ha hozzánk jönnének rokonok, hogy kapnának halat, fagyasztott, panírozott halat, amit csak be kell rakni a sütőbe. A krumplisalátát megvenném a boltban, ahhoz raknék még főtt krumplit, amúgy is így szoktam, mert így nem úszik a majonézben, nem túl tömény. Tehát annyira sok munkával nem járna. Én biztos nem takarítanék pluszban. Sütit meg megvennénk a boltban, drágább ugyan, mint sütni, de legalább nincs munka vele, meg amúgy sem tudok sütni, csak elrontanám. Vagy lehetne enni szaloncukrot édességnek, vagy akármilyen bolti édességet, csokit.

Ami a családlátogatást illeti, menjen mindenki a saját szüleihez, én nem akarnám az időmet azzal vesztegetni, hogy a másik szüleivel, rokonaival vagyok. Mindenki menjen át a saját szüleihez (egyéb rokonokhoz). Kivéve, ha szentestén lenne ott valamelyikőnk szülője, szülei, nálam ez is belefér, én nem akarnám kisajátítani pont 24-ét, hogy akkor csak kettesben lehetünk, meg ilyenek. Azzal sem lenne gondom, ha lennének olyan évek is, amikor pont a 24-ét töltjük külön, mert mindenki átment akkor a saját felmenőihez. Úgyis lenne olyan nap, amikor kettesben lennénk otthon. Jan. 6-ig állna a fa valószínüleg, addig úgyis karácsonyi hangulat lenne. Vagy akár már 24-e előtt is az lehet, attól függően, ki mikor díszíti fel a fát. 24-e előtt is lehet rokonokat, szülőket látogatni amúgy, nem muszáj pont karácsonykor. Meg az ajándékot is át lehet adni hamarabb, aztán majd a fa alatt kibontja mindenki.

Csak ha már gyerek van, akkor nehezebb, hogy ki hová megy.

2023. okt. 29. 15:34
 30/33 anonim válasza:
100%
Szeretem, igen. Nehéz kitalálnom, hogy kinek milyen ajándékot vegyek, de egyébként ez a kedvenc ünnepem. Bár a készülődést kicsit soknak érzem, hogy pl. vannak olyanok akik már szeptemberben karácsonyi zokniban járnak vagy októberben megvan az adventi koszorú.
2023. okt. 29. 18:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!