Mit szoktatok csinálni karácsony napja után szilveszterig?
Mit szoktatok csinálni ilyenkor? Rokonlátogatás? Továbbra is karácsonyi ünnepi hangulat, illetve ünneplés? Vagy dec. 26., a karácsony utolsó munkaszüneti napja után már rögtön készültök is a szilveszterre/újévre? Esetleg ebből is egy kicsi, meg abból is? Vagy kikészültetek már attól a két nap karácsonytól, plusz egy előestétől is, és végre pihenés, mindenféle ünnep nélkül, az újévi készülődés meg majd ráér dec. 30-ra, úgyis szinte minden megvan hozzá itthon?
Mi általában még karácsonyozunk. Még ma reggel is karácsonyi hangulat volt. A húsvétot, és a karácsonyt is kb. egy hétig ünnepeljük+előeste, bár előbbinél sajnos a munka közbeszól, utóbbinál viszont itthon van mindenki. A szilveszteri/újévi készülődés dec. 29-30. körül kezdődik nálunk, de még mellette akkor is karácsonyi hangulat van. Szilveszteri/újévi csak ma, holnap, meg esetleg holnapután van. Az ünnepi hangulat nálunk vízkeresztig tart, általában azzal ér véget, viszont a karácsonyfa, a Betlehem, meg a díszek fennmaradnak február elejéig. Két ünnep között mi meglátogatjuk a rokonokat (a család nagy része távol él, csak a nagyon-nagyon szűk család, én, meg a szüleim élünk egész évben itt), illetve a távolabbi barátainkat. A szenteste este, a karácsony, illetve általában a karácsony másnapja is itthoni, és az itt élő családé, esetleg barátoké, a karácsonyi időszak többi napja pedig a távolabbi családé, meg barátoké.
Nálatok hogy van?
Dolgozunk és várjuk, hogy vége legyen az ünnepeknek. Addig próbáljuk túlélni.
A bejglit kerüljük, a rokonoktól csak kötelezően érdeklődünk, a szilvesztert pedig próbáljuk a "Tüzijáték vs kutyák" viták nélkül elkerülni. A közösségi médiát ezen okokból nem is szoktam dec. 15-től jan. 15-ig használni. Kell is az a digitális detox néha.
A karácsonyi időszak adventtel kezdődik, aznap szoktunk koszorút készíteni, dekorálni, (adventi hetekhez igazodó) adventi naptárt csinálni, betlehemet elővenni stb.
A karácsonyhoz szükséges dolgok nagy részét dec. közepén szoktuk megvenni.
A karácsonyi készülődés 22, legkésőbb 23-án kezdődik, ahogy kijönnek a szabadnapok. 27-én még ha tudunk, itthon vagyunk, de azért valamennyit kell dolgozni még.
Szilveszterre és újév napjára csak 31-én kezdünk készülni.
Vízkeresztkor kezdjük elbontani a karácsonyi dekorációkat, kivéve a fát, az még marad vagy addig, amíg esedékes a fák begyűjtése vagy addig, amíg még szép a fa (ami kb. január vége)
Mondjuk érdekes, hogy milyen sokan dolgoznak ebben az időszakban... Azt hittem többen vannak szabin...
Bár én még tanulok, de én biztos ahhoz igazítanám a szabadságaim, hogy a húsvét utáni hetet, valamint a karácsony és az újév közötti időszakot kivegyem, esetleg még utána pár napot. Erre úgy tekintenék, hogy megvan, le is vonnám magamnak, és a maradék napokkal gazdálkodnék a nyaralásokra nyáron, a maradékot pedig megtartanám, elvégre minden évben vannak 1-1 napok, amelyekre jól jön a szabadság.
Ja látszik hogy még tanulsz és kis naív vagy:D
De azért gondolj bele, hogy a húsvét utani hét 4 nap szabi, karácsony után is ha ugy jön ki, 5 nap. Ergo máris csak 11 napod marad egész évre. Ha meghagysz 1-2 napot fogorvosra, fodrászra vagy bármi közrejöhet, máris nem tudsz elmenni még egy 2 hetes nyaralásra sem.
Én inkább elnyaralok 4 hetet, mint hogy húsvét után otthon üljek a 4 fal között semmit nem csinálva. Még a karácsony-szilveszter közötti időt megértem, év vége van stb, de hogy húsvét után mit lehet még 1 hétig ünnepelni, na azt nem. Pedig vallásos vagyok.
De nem baj, majd felnősz, és ha meglesz a külön kis felnött életed anyuciéktól távol, amikor neked kell majd fözni, mosni, takarítani, állatokat/gyerekeket ellátni és persze egész nap húzni az igát a munkahelyen, majd átértékeled a dolgokat :)
Őszintén, te mit gondolsz, hány nap szabadságod van egy évben?
7-es jól levezette.
Azt írod : " karácsony és az újév közötti időszakot kivegyem, esetleg még utána pár napot. " Na ezzel el is megy az évi szabadságod fele. Húsvéttal együtt meg a háromnegyede. Nem is marad a nyaralásra semmi.
#7.
Nem mindenkinek ugyanannyi szabi áll a rendelkezésére.
#7.
Nem mindenki robotol a gyűlölt munkahelyén. Van olyan, aki szereti a munkáját, és van olyan akinek sokkal több szabadsága van. Én például azokat tanulom, amelyeket nagyon szeretek. Olyan is van, aki nem a gyárban, vagy az irodában robotol, hanem otthonról dolgozik.
A húsvét a legnagyobb ünnep az évben. Család elszórva az országban, kvázi mindenhol, csak ott nem, ahol én lakom. El kell az az idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!