Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Mit szoktatok csinálni karácso...

Mit szoktatok csinálni karácsony napja után szilveszterig?

Figyelt kérdés

Mit szoktatok csinálni ilyenkor? Rokonlátogatás? Továbbra is karácsonyi ünnepi hangulat, illetve ünneplés? Vagy dec. 26., a karácsony utolsó munkaszüneti napja után már rögtön készültök is a szilveszterre/újévre? Esetleg ebből is egy kicsi, meg abból is? Vagy kikészültetek már attól a két nap karácsonytól, plusz egy előestétől is, és végre pihenés, mindenféle ünnep nélkül, az újévi készülődés meg majd ráér dec. 30-ra, úgyis szinte minden megvan hozzá itthon?

Mi általában még karácsonyozunk. Még ma reggel is karácsonyi hangulat volt. A húsvétot, és a karácsonyt is kb. egy hétig ünnepeljük+előeste, bár előbbinél sajnos a munka közbeszól, utóbbinál viszont itthon van mindenki. A szilveszteri/újévi készülődés dec. 29-30. körül kezdődik nálunk, de még mellette akkor is karácsonyi hangulat van. Szilveszteri/újévi csak ma, holnap, meg esetleg holnapután van. Az ünnepi hangulat nálunk vízkeresztig tart, általában azzal ér véget, viszont a karácsonyfa, a Betlehem, meg a díszek fennmaradnak február elejéig. Két ünnep között mi meglátogatjuk a rokonokat (a család nagy része távol él, csak a nagyon-nagyon szűk család, én, meg a szüleim élünk egész évben itt), illetve a távolabbi barátainkat. A szenteste este, a karácsony, illetve általában a karácsony másnapja is itthoni, és az itt élő családé, esetleg barátoké, a karácsonyi időszak többi napja pedig a távolabbi családé, meg barátoké.

Nálatok hogy van?

2022. dec. 31. 14:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Dolgozunk és várjuk, hogy vége legyen az ünnepeknek. Addig próbáljuk túlélni.

A bejglit kerüljük, a rokonoktól csak kötelezően érdeklődünk, a szilvesztert pedig próbáljuk a "Tüzijáték vs kutyák" viták nélkül elkerülni. A közösségi médiát ezen okokból nem is szoktam dec. 15-től jan. 15-ig használni. Kell is az a digitális detox néha.

2022. dec. 31. 15:39
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Dolgozom
2022. dec. 31. 16:51
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

A karácsonyi időszak adventtel kezdődik, aznap szoktunk koszorút készíteni, dekorálni, (adventi hetekhez igazodó) adventi naptárt csinálni, betlehemet elővenni stb.

A karácsonyhoz szükséges dolgok nagy részét dec. közepén szoktuk megvenni.

A karácsonyi készülődés 22, legkésőbb 23-án kezdődik, ahogy kijönnek a szabadnapok. 27-én még ha tudunk, itthon vagyunk, de azért valamennyit kell dolgozni még.

Szilveszterre és újév napjára csak 31-én kezdünk készülni.

Vízkeresztkor kezdjük elbontani a karácsonyi dekorációkat, kivéve a fát, az még marad vagy addig, amíg esedékes a fák begyűjtése vagy addig, amíg még szép a fa (ami kb. január vége)

2022. dec. 31. 17:28
 4/18 Metionin ***** válasza:
100%
Dolgozunk. 31-én is, ha az munkanapra esik. Bár mi a karácsonyt nem ünnepeljük és a szilvesztert sem az év vége miatt, hanem mert arra a dátumra saját fontos évforduló esik.
2022. dec. 31. 23:27
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Általában úgy néz ki, hogy 24-én otthon vagyunk párommal, 25 és 26-án megyünk családhoz. Majd a 2 ünnep között dolgozunk. Év közben elnyaraljuk az összes szabadságunkat, igy év végére már nem marad. De amugyis kb az összes kollégám ilyenkor veszi ki, szóval valakinek benn is kell lennie... 31-én már nem dolgozunk, ha hétköznapra esik, akkor is a cég kiadja szabadságnak. Otthon vagyunk párommal kettesben. Nem megyünk sehová.
2023. jan. 1. 10:34
 6/18 A kérdező kommentje:

Mondjuk érdekes, hogy milyen sokan dolgoznak ebben az időszakban... Azt hittem többen vannak szabin...

Bár én még tanulok, de én biztos ahhoz igazítanám a szabadságaim, hogy a húsvét utáni hetet, valamint a karácsony és az újév közötti időszakot kivegyem, esetleg még utána pár napot. Erre úgy tekintenék, hogy megvan, le is vonnám magamnak, és a maradék napokkal gazdálkodnék a nyaralásokra nyáron, a maradékot pedig megtartanám, elvégre minden évben vannak 1-1 napok, amelyekre jól jön a szabadság.

2023. jan. 1. 17:12
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Ja látszik hogy még tanulsz és kis naív vagy:D

De azért gondolj bele, hogy a húsvét utani hét 4 nap szabi, karácsony után is ha ugy jön ki, 5 nap. Ergo máris csak 11 napod marad egész évre. Ha meghagysz 1-2 napot fogorvosra, fodrászra vagy bármi közrejöhet, máris nem tudsz elmenni még egy 2 hetes nyaralásra sem.

Én inkább elnyaralok 4 hetet, mint hogy húsvét után otthon üljek a 4 fal között semmit nem csinálva. Még a karácsony-szilveszter közötti időt megértem, év vége van stb, de hogy húsvét után mit lehet még 1 hétig ünnepelni, na azt nem. Pedig vallásos vagyok.

De nem baj, majd felnősz, és ha meglesz a külön kis felnött életed anyuciéktól távol, amikor neked kell majd fözni, mosni, takarítani, állatokat/gyerekeket ellátni és persze egész nap húzni az igát a munkahelyen, majd átértékeled a dolgokat :)

2023. jan. 1. 19:43
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén, te mit gondolsz, hány nap szabadságod van egy évben?

7-es jól levezette.

Azt írod : " karácsony és az újév közötti időszakot kivegyem, esetleg még utána pár napot. " Na ezzel el is megy az évi szabadságod fele. Húsvéttal együtt meg a háromnegyede. Nem is marad a nyaralásra semmi.

2023. jan. 1. 19:54
 9/18 A kérdező kommentje:

#7.

Nem mindenkinek ugyanannyi szabi áll a rendelkezésére.

2023. jan. 1. 22:22
 10/18 A kérdező kommentje:

#7.

Nem mindenki robotol a gyűlölt munkahelyén. Van olyan, aki szereti a munkáját, és van olyan akinek sokkal több szabadsága van. Én például azokat tanulom, amelyeket nagyon szeretek. Olyan is van, aki nem a gyárban, vagy az irodában robotol, hanem otthonról dolgozik.

A húsvét a legnagyobb ünnep az évben. Család elszórva az országban, kvázi mindenhol, csak ott nem, ahol én lakom. El kell az az idő.

2023. jan. 1. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!