Nálunk évekig rántott hús, rántott sajt és krumplipüré volt csemege uborkával, a mai napig ez a kedvenc ünnepi menüm.
Mivel az új konyhában utálok olajban kisütni dolgokat, így egy pár éve sült csirkét szoktam valamilyen gyümölccsel (narancs, alma, fahéj) vagy halat.
24-én halászlé és mákos guba
25-én tárkonyos raguleves, töltött karaj, leveles tésztába göngyölt csirkemell, krumplisaláta
26-án töltött káposzta
Közben lesz 2 szülinap, úgyhogy lesz tiramisu és mézes-krémes torta, bejglik, dobos szelet, mézes puszedli
24-én főzök csak, de akkor 2-3 napra elég mennyiséget.
Egyszerű ételeket: rántott csirkemellfilé, rántott halfilé, egyben sült karaj mindenfélével tűzdelve (gomba, szalonna, hagyma, zöldségekkel egybesütve). Köretnek sült krumpli és kétféle krumplisaláta, majonézes és ecetes lilahagymás.
Levesnek pedig hideg gyümölcsleves tejszínhabbal.
Nem szoktunk se halászlét, se töltött káposztát főzni.
Sütemény: linzer és kókuszgolyó piskótatésztából.
És még egy nagy tálca cukrászdai süteménytál, kb. 10 fajta krémesebb süteményből.
A gyerekek pizzát kértek, így ők azt esznek.
A párommal meg sajtszószos csirkemellet eszünk és gesztenyés pulykatekercset.
Na meg sütiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!