Ti mit süttök/főztök karácsonyra?
Idén nem nagyon lesz időm, úgyhogy nagyon le kell egyszerűsítenem a dolgokat:S
Beigli (mákos + diós)
Mézes sütemény (dupla adag:))
Gesztenyés sütemény (ha lesz rá időm)
A vacsora mindig a "klasszikus": rántott hal (nem ponty) krumplival - a többi napot nem tervezzük előre, amihez kedvünk lesz.
A kedvenc cukrászdából megrendeltünk 1-1- diós, túrós, gesztenyés bejglit.
Megrendeltünk 3 adag halászlét a közeli étteremből.
Hidegkonyhából rendelve 1 Kg. krumplisaláta ( fél-fél kiló ecetes és majonézes), ehhez a sütőben sütőpapíron, olaj nélkül kisütünk pár adag tőkehalfilét.
Másnapra pedig anyóstól kapott töltött káposzta.
És vidáman, stresszmentesen, kipihenten karácsonyozunk.
:-)
Mi stresszmentesen és vidáman karácsonyozunk, a magunk készítette, finom étellel.
A süteményeket előre készítjük el, általában az adventi délutánokon, családi programként, együtt:
-mézeskalács
-gerbeaud
-diós, mákos és gesztenyés beigli
-karácsonyi torta, ami egy nagyon, nagyon szaftos, aszalt cucc, így nem lesz baja, ha áll
-sós ropogós
A mélyhűtőben sorakozik már, tepsiben és fazékban, sütésre-főzésre várva:
1, karácsonyi pulykarakottas nyersen összeállítva, csak sütőbe kell dugni
2, háromnegyed készre készített töltött káposzta
3,baconbe tekert, aszalt szilvás kacsamáj, szintén csak sütni kell
4, A gesztenyeleves (nem édes) elkészítése 20 perc
5, Köretnek gesztenyés-baconos kelbimbót adunk, párolt zöldbabot és pasztinákos pürét, ezek elkészítése sem egy nagy ügy.
Ennyi. Béke, nyugalom, egyszerűség.
Nálunk ugyan kicsik a gyerekek (4 évesek a nagyok 7 hónaposak a kicsik), viszont a férjem jövő szerdától otthon van és anyukám is bármikor bevethető, így hiába a 4 kicsi, könnyen megoldok mindent. Anyukám nem csak most karácsonykor, máskor is szívesen segít.
Szóval a vacsink 24-én:
előétel: kacsamáj körtepürével
főétel: finn sültsonka, rakott zöldségkrémekkel (finn recept)
desszert: ribizlipite
A desszertet, a sonkát és a rakott zöldségkrémeket előre el lehet készíteni.
Főzök egy nagy adag húslevest, a felét hagyományos a másik felét meg borscsnak készítem el. Illetve készítek még káposztalevest is, jó húsosat.
Főételnek készül fasírt, halpogácsa. Csirkemellet szoktam még rántani, még pontosan nem tudom milyen módon készítem el. Köret mindig szigorúan petrezselymes krumpli.
Mézeskalácsot már megsütöttem, lesz még karamellás kosárka, habkarika, mákos krémes, diós és mákos bejgli valamint kókusztekercs. Sósnak valószínű egyszerű sajtos pogit készítek majd.
24.-én Borleves, Diós rántott hal, Hercegnő burgonya, Tartármártás, Mákos, diós, gesztenyés beigli..
25.-én Orjaleves, Töltöttkáposzta, Kacsasült, Répás burgonyapüré, lilakáposzta saláta, Isteni kókuszkrémes torta,aprósütemények.
Süti:
- mákos és diós bejgli
- flódni
- gyümölcs kenyér
- mézes kalács
Étel:
- húsleves
- rántott csirkemell
- zöldfűszeres vajban sült lazac
- krumplipüré
- valami zöld köret, ami illik a lazac mellé, még nem döntöttem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!