Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Van olyan aki már most vásárol...

Van olyan aki már most vásárol karácsonyra?

Figyelt kérdés
Azért kérdem mert már most tele van karácsonyi cuccokkal karácsonyfa, fényfüzérek stb. Auchan, Tesco. Ha van olyan személy akkor mit és miért ilyen korán? Gondolom nem ételt vesz. Olyan szempontból még értem, hogy a nagy roham előtt akarja letudni illetve amíg van készlet.
2022. nov. 6. 00:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%

Én ma vettem egy karácsonyi abroszt, a múlt héten pedig egy használt műkaracsonyfat a Marketplace-n. (90 ezret nem adnék egy faert akkor sem, ha halomban állnának a milliók a számlámon. Pofátlanság amit kérnek érte).

Mást nem fogok venni karácsonyig.

2022. nov. 6. 00:43
 2/13 anonim ***** válasza:
98%
Igen, pánikvásárlunk mert attól tartok, hogy karácsonyig még drágább lesz minden. Ami nem romlandó azt beszereztük a karácsonyi vacsorához is.
2022. nov. 6. 00:59
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mi előző hónapban kezdtük el! De nem egyszerre veszünk meg mindent, tekintve, hogy valamiből meg is kell élni. Két ajándék kosarat vettünk előző hónapban, ebben a hónapban lesz kisfiam ajándéka, meg 2-3 tisztasági csomag, meg aldis mézeskalács tészta, mert 5000ft/kg dióból bájglit nem sütünk. Decemberre marad a fa és az ételnek való az asztalra. Nem pánikolunk, hanem elosztjuk a terhet, hogy nem minden decemberben fájjon egyszerre!
2022. nov. 6. 08:07
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Több barátom is több ezer kilóméterre lakik. El kéne kezdeni az ajándékok elküldését, hogy odaérjen.
2022. nov. 6. 08:24
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Vettem pár dekort. Nem nagy szükség van rá, de megtetszettek. Nem lett volna tragédia, ha elfogynak és nem veszem meg őket, de miért ne?

És igen, lassan ki fogom találni, kinek mit veszek, mi lesz a kaja, és apránként megvesszük, amit lehet. Inkább elosztjuk mi is, ne egyszerre költsünk olyan sokat.

2022. nov. 6. 09:53
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nálunk már szinte minden megvan, ami nem romlandó, meg nem a karácsonyfa - ezeket nyilván utolsó pillanatban lehet csak.

Adventi naptár összekészítve a gyereknek

Mikuláscsomagok elkészítve - még a Mikulás levele hátra van

Karácsonyi ajándékok 80%-a becsomagolva

Sütéshez, amit lehetett (cukrok, fűszerkeverék, pudingpor...) előre megvettem

Díszek minden évben ugyanazok, így azt sem kell most venni.

2022. nov. 6. 10:13
 7/13 anonim ***** válasza:
92%

Én részben kényszerűségből vásároltam. Mert UTÁLOK már ilyenkor a karácsonnyal foglalkozni (én ennek az idejét az advent előtti napokra teszem), de az a tapasztalatom, hogy mire oda jutunk, az emberek már "lerabolnak" mindent:(

Szóval vettem pár dekort, megvettem a naptárakat (akció volt), az alkoholos italokat, a szaloncukrokat, és elkezdtem átgondolni, mi kell majd a süteményekhez (de ami nem romlandó, az szinte minden van itthon).

Mivel még egy csomó családi ünnep van karácsonyig, az ajándékokkal még nem foglalkoztam, de mi konkrét kérésre vesszük az ajándékokat, és ilyen még csak 1 volt, az már megvan.

2022. nov. 6. 13:02
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
igen, mai olyan hogy meg kell rendelni, ki kell szállítani, azt már most megrendeljük, akkor még elkésni is van ideje...
2022. nov. 6. 13:18
 9/13 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk a karácsony elég minimalista, nincs 20 év alatti a családban. Így konkrétan az ajándékokat már mindenki megkapta karácsony címszóval.

Mostanában kezdek el vadászni kicsi karácsonyfát (max 30 centis), ami eddig volt már tavaly is elég gázul nézett ki. Kis lakásba ennyi fér.

Sütni nem szoktunk. Főzni annál inkább. De nyilván a húst nem fogom már most megvenni. Ami meg nem romlandó az van itthon.

Díszek tekintetében sem vagyunk eleresztve, azt az 5-6 db-ot nem tart sokba kirakni. De gondolkozok azon, hogy veszek műhavat és ráfújok valami mintát az ablakra.

2022. nov. 6. 16:14
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Szinte minden évben veszünk 1-2 apróbb díszt, igen, hamarabb, mert az üzletek kirakják augusztus végén, decemberben meg semmit nem kapni. Többször jártunk így.

Ajándék javarészt csak gyerekeknek van, de sokszor novemberben jóval nagyobb akciók vannak, és itt is érvényes, hogy annyira lefosztják, hogy nem kapni szinte semmit, netes szállításnál előfordul csúszás, ami kellemetlen tud lenni.

2022. nov. 6. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!