sok köztéren láttam betlehemet karácsony körül. miért? mi köze van hozzá?
A karácsony nem vallási ünnep, hanem az ajándékok ünnepe, a tél ünnepe, a fenyőünnep, a szeretet ünnepe.
miért kell ebbe vallást vinni? minek oda ez a sok rettenetesen rusnya és giccses betlehem?
Pláne minek visznek be egyesek ilyeneket az otthoni karácsonyfájuk alá? Nekem nem kell, nem akarok ilyeneket karácsonyra. A vallásos utálkozás sem kényszeríthet erre.
Akár troll, akár hülye, van igazság benne, amit ír.
Akárhányszor írtam valamit az Ünnepek/karácsony kérdésekhez, csúnyán el lettem küldve a fenébe. Miért? Mert olyant mertem írni, hogy az a megváltó eljövetelének ünnepe, nem a shopping centereké.
Voltam én ott mindenféle barom.
2022. jan. 27. 11:01
12/35 anonim válasza:
nekem sose szolt se a jezuskarol, se betlehemrol, se a vallasrol. a csaladrol szol, a szeretetrol, arrol hogy osszejovunk nes jol erezzuk magunkat. eredetileg amugy nem volt vallasos unnep, a teli napejegyenloseg unnepe volt
2022. jan. 27. 11:24
13/35 anonim válasza:
Karácsony az vallási ünnep, mert kis Jézus, Betlehemben akkor született meg!!
14.! Petőfi születésnapja is bizonytalan, és azért Jézus mintha régebben született volna. Sokféle teória lehet, a tudomány is sokféleképpen áll hozzá. A december 25. egy döntés eredménye, melyet sok évvel ez előtt hoztak meg. Nem vagyok hívő, de lusta igen. Nem keresek rá a pontos időpontra. Megállapodás. Olyan nagy baj ez?
2022. jan. 27. 12:43
16/35 anonim válasza:
#15 nem nagy baj, de akkor ne hazudjuk azt hogy barmi valos koze van jezusnak a karacsonyhoz, mert nincs. a teli napejegyenloseget sokkal regebbota unnepelik mint a kereszteny karacsonyt
2022. jan. 27. 12:49
17/35 anonim válasza:
JELENTSÉTEK!
2022. jan. 27. 12:57
18/35 anonim válasza:
Ez miért karácsony után egy bő hónappal jut eszedbe?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!