Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Hogy telt a vízkereszt?

Hogy telt a vízkereszt?

Figyelt kérdés

Volt házszentelés? Voltatok misén/istentiszteleten? Nagyjából vízkereszt az a nap az évben, amikor véget érnek a szabadságok, a téli, decemberi-január eleji ünnepek és visszatérünk a szürke hétköznapokra. Hogy viselitek? Ünnepelnétek még vagy örültök, hogy végre visszatérhettek a mindennapokba? Hagyományokat tartjátok?

BÚÉK utólag is mindenkinek! Áldott, békés, szent, boldog karácsonyt mindenkinek, aki most tartja! Áldott vízkeresztet utólag is!

2022. jan. 7. 19:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
24%
Reformátusoknál nincs istentisztelet Vizkeresztkor. Nem ünneplik vagy mit tudom én. Reformátuskent én se tudom csak hogy olyankor sosincs se a szentek meg Mária nopokon. Én a katolikus templomban voltam Szenteltvizet kapni mert a refiben azt sem adnak mert nem hiszik vagy hogy mondjam.... Hallottam a televízióban egy ortodox paptol hogy 8 napon át reggel éhgyomorra 3 kortyot kell inni a Szenteltvizből és akkor átjáró az Isten ereje vagy nem tudom....románul mondta, ...valami Harul Dumnezeu mondott hogy az jár át vagy Darul..benzin.
2022. jan. 11. 01:48
 12/16 A kérdező kommentje:

#11.

Egy lópikulát nem ünneplik: [link]

A vízkereszt ökumenikus ókeresztény ünnep. A kereszténység húsvét után legrégebbi ünnepe.

2022. jan. 11. 17:19
 13/16 anonim ***** válasza:
De van istentisztelet Vizkeresztkor? Én keresztény református vagyok de nem tudtam róla.
2022. jan. 11. 17:35
 14/16 anonim ***** válasza:
Ház Szentendre nincs nálunk az már biztos.
2022. jan. 11. 17:36
 15/16 A kérdező kommentje:
Házszentelés nincs, de istentisztelet, illetve háziáldás van.
2022. jan. 11. 17:49
 16/16 A kérdező kommentje:
*házi áldás
2022. jan. 11. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!