Szerintetek mikor kell egy gyermeknek megtudnia, hogy nem létezik Jézuska/Angyalka és Mikulás?
A gyerekek nem hülyék. Ha nem csinálsz full színjátékot, ahogy az én anyám aki még azt is vidáman nézte, hogy 1.5 órát állok az ablakban, hogy lássam a Mikulás szánját az égen, akkor lesz egy egészséges elképzelése, hogy a Mikulás, Jézuska egy mese. Nem pedig őrjöngve fog sírni, mert átverve érzi magát, mint ahogy én tettem 7-8 évesen amikor a nagyobbak elmondták az "igazságot".
A 4 éves kisfiam olyan aranyos, amikor mondja, hogy "Nézd, milyen klassz ajéndékokat hozott a Jézuska" majd ma reggel mondta, hogy köszöni, nagyon jó játékokat VETTEM neki :) Annyit csináltunk, hogy amikor reggel felkelt, ott voltak a fa alatt az ajándékai, nem mondtuk, hogy mi raktuk oda, azt sem, hogy a Jézuska. Magától kialakítja a kis világát erről, és szerintem ez a jó.
Nálunk Jézuska/angyalka sosem volt, csak a Mikulás meg a húsvéti nyuszi, de nem is emlékszem, mikor "tudtam meg", hogy ezek nincsenek
Az biztos, hogy nem csak úgy elmondták nekem, valahogy rájöttem, de nem okozott lelki törést, szerintem engem is valahogy rávezettek a dologra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!