Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Ki hogy oldja meg a Karácsonyt...

Ki hogy oldja meg a Karácsonyt ha nem túl tehetősek? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Anyukámmal élek, és a súlyos beteg öcsémmel. Már előre félek mi hogy lesz. Lesz-e egyáltalán kaja az asztalunkon. Apukám anyagilag nem támogat minket, a gyerektartást sem küldi. Hónapról hónapra élünk, csak a kis öcsémet tartjuk szem előtt mindenben. Már izgatott az ajándékok miatt is, pedig ha tudná idén mi mindenről le kell mondanunk. Tavaly még másképp volt, anyukámnak volt párja aki mindenben segített minket. De sajnos külön lettek. Idén diákmunkáztam, de holnaptól suli. Próbálom majd beosztani hogy azért erre arra maradjon az ünnepekre. Karácsonyfánk már tuti nem lesz. Aki szintén ilyen helyzetben van, attól szívesen olvasgatok kinek milyen kreatív ötlete van, miket fogtok sütni/főzni.
2021. aug. 31. 15:37
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
37%
A karácsony Jézus születéséről szól, ha hívő vagy. A szeretetről, ha nem. A külsőségek semmit nem számítanak, ami a szívetekben van, az a fontos. Legyetek támaszai egymásnak. Egy puszi, egy simogatás anyukád, a testvéred arcára többet ér, mint egy hétfogásos lakoma egy ötcsillagos étteremben.
2021. szept. 1. 10:47
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Budapeszen vannak adományboltok. Ez kb olyan mint a bolhavásár, nagyon klassz használtdolgokat lehet venni kicsi pénzert mert az arut a boltok adományba kapják.
2021. szept. 1. 11:12
 13/27 A kérdező kommentje:

Én abszolút nem drága ajándékokra gondoltam. Értékelem amiket írtatok. Ügyes kezem van, ezért majd lehet valami kis kézmüves ajándékkal lepem meg az öcsémet.

Anyukám meg nagyon illatmániás, majd gyűjtök neki egy jobb minőségű parfümre. Apukám külföldre költözött és már új családja van. Az én szemembe nem is apa már.

Valószínüleg az étel is pipa lesz majd. Anyukám kukorica salátát fog csinálni, és fasírtot. Gondoltam mellé csinálok kaszinótojást, 8 tojásból megvan és laktató. Tavaly is volt és most eszembe jutott. Már is van egy hidegtál. Még mellé mi az ami megy? Unokatestvéremék azt mondták hoznak majd 5 töltett töltött káposztát. Sütemény meg bolti lesz szerintem.

2021. szept. 1. 15:25
 14/27 anonim ***** válasza:
84%
Az ajándék és a fa csak jelképek. A szeretet a lényeg, és hogy legyen együtt a család.
2021. szept. 2. 00:10
 15/27 anonim válasza:
87%

anyád dolgozik?

suli mellett is lehet diák munkát csinálni messze van még a karácsony

segély szervezetkről hallottál? nagyon sok van!

nem csak budapesten de pl minden évben pesten osztanak ajándékokat a gyerekeknek és rendes játékokat!

a tesod milyen beteg?

beszéljetek vele hogy idén gyengébb lesz a kari!

ha van unokatesod azaz más család tagok azok nem tudnak besegíteni valamibe? akkor meg! ha tényleg ennyire gáz a helyzet akkor vissza kell fogni a kiadásokat! és kell kérni segítséget!

akár facen is csak legyen igazi ne kamu a dolog különben csalásnak veszik! ha igazi akkor az emberek szépen segítenek láttam már nem egyszer!

2021. szept. 2. 03:29
 16/27 anonim válasza:
87%
Te hány éves vagy? Fiú vagy vagy lány? Tesód hány éves? Így nem könnyű tippet adni.
2021. szept. 2. 10:52
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Csirkemáj olcsó, egy kis csomag bacon, betekerve, megsütve.

Mellé krumplipüré egy kis piros zsíros hagymával.

2021. szept. 2. 12:25
 18/27 anonim ***** válasza:
68%
öcsivel közölni kéne, hogy idén nem lesz nagy buli, különben pokollá teszi majd az életeteket... nagyon kedves és szép dolog, ahogy egy ember van az összes többi jóléte elé tolva, de ez így egyrészt duplán felemészt mindenki mást, mert ugye előtte mindig meg kel játszani, hogy minden szupiszuper, másrészt nektek még kevesebb jut, ha neki jólétet (jobbat, ha nem is jót...) kell színlelni.
2021. szept. 2. 22:56
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves vagy és a kisöcséd?

Írj rám privátban, szívesen beszélgetek veled.

2021. szept. 4. 16:31
 20/27 anonim ***** válasza:
81%

Nem kell se karácsonyfa, se hú de vacsora.

Főzz olyat, amit amúgy is szívesen főznél az év bármely napján! Az ünnep meg szóljon arról, hogy együtt vagytok, beszélgettek, filmet néztek, kimentek sétálni, meg ilyenek!

Nekem személy szerint sok pénzem van, ennek ellenére mégis utálom a karácsonyt, mert egy aljas, pénzközpontú, kapzsi, kapitalista ünnepnek tartom. Magam részéről nem is tartom. Nálunk a többiek szeretik, de én minden évben inkább kivonom magam a családi karácsonyozásból és ajándékozásból, mert csak szarul érzem magam a mértéktelen pénzégetés és pazarlás láttán. Inkább minden évben kimegyek egyedül sétálni.

2021. szept. 7. 00:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!